Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAStanari iz Zrinsko-frankopanske Gradu: Zaštitite naše zelenilo, ne može ga netko tek...

Stanari iz Zrinsko-frankopanske Gradu: Zaštitite naše zelenilo, ne može ga netko tek tako posjeći!

Stanari Zrinsko-frankopanske ulice, točnije, predstavnik stanara Nenad Židić, obratili su se redakciji Makarska danas zabrinuti zbog najavljene sječe nekoliko stabala u ulici, a o slučaju je obaviješteno i gradsko Komunalno redarstvo. Kako doznajemo od voditelja Siniše Mračevića, akcija je privremeno zaustavljena dok se ne utvrdi pravni status.

Uglavnom, Židić navodi da stanar iz iste zgrade na broju 32/prizemlje uma namjeru posjeći 6-7 stabala na granici javno-prometne betonirane staze i zemljišne čestice prema zgradi zapadno od spomenute staze, koja graniči uz zid sa zapadne strane zgrade (Zrinsko-frankopanska 30,32 i 34), kao i stambene zgrade u Baškovoškoj ulici. Stanar pak po svemu sudeći očito ima kupoprodajni ugovor na temelju kojeg je krenuo u “akciju” s ciljem izgradnje parkinga.

– Spomenuta stabla su posadili i održavali stanari tih dviju zgrada uz pomoć Grada i Komunalnog Grada Makarska. Mišljenja smo (anketirani stanari), da privatno djelovanje na urbanizirane zelene površine, ne može se na svoju ruku oblikovati prostor, pa bio to i novi vlasnik spomenute parcele, a bez suglasnosti Grada, odnosno odgovorne službe koja se bavi uređenjem i održavanjem zelene infrastrukture Grada.
A posebno izbetoniranog djela grada kao što je naš Istok (Dugiš).
U ime stanara jedne i druge zgrade, molimo da izađete na teren sa svojim redarima i utvrdite valjanost planiranih radnji, odnosno za zaštitite pravo na zelenilo 40-tak stanova, odnisno njihovih žitelja, stoji u dopisu koji je Židić uputio Gradu Makarska.
M.D./foto M.D.

- Oglas -