Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaSplitska policija uhitila narko skupinu, heroin i kokain švercali iz Albanije i...

Splitska policija uhitila narko skupinu, heroin i kokain švercali iz Albanije i BiH

– Uskok je u četvrtak donio rješenje o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana koje se sumnjiči da su od veljače do svibnja iz Albanije i Bosne i Hrcegovine radi daljnje preprodaje nabavili pet kilograma heroina i kokaina.

Osumjničeni su uhićeni na splitskom području.

U akciji u kojoj su sudjelovali Uskok, Pnuskok i Služba za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta splitske policije uhićeni su 45-godišnjak, 57-godišnjak, 43-godišnjak, 51-godišnjak, 44-godišnjak i 36-godišnjak.

Pretragom njihovim domova i vozila, temeljem naloga splitskog Županijskog suda, pronađeno je 1,6 kilograma kokaina, 2,1 kilogram heroina, 10 kilograma smjese za povećanje droge, preša za prešanje droge, vaga, više mobitela posebno napravljenih mobitela i SIM kartica.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je šestorka od 17. veljače do 27. svibnja nabavila po pet kilograma kokaina i pet kilograma heroina. Uskok je precizirao da su drogu namijenjenu daljnjoj preprodaji nabavljali od nepoznatih osoba iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj iznosi najmanje dva milijuna kuna, a kokaina najmanje 3,7 milijuna kuna.

Uhićene osobe će tijekom četvrtka biti dovedene pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnijeta Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.
Hina /foto MUP

- Oglas -