Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaSajam poslova u Mostaru povezao dalmatinske poslodavce s mostarskim studentima

Sajam poslova u Mostaru povezao dalmatinske poslodavce s mostarskim studentima

Kako bi dalmatinskim poslodavcima pomogla u rješavanju problema nedostatka radne snage, posebno tijekom sezone, HGK – Županijska komora Split po treći je put organizirala Sajam poslova u Mostaru. Sajam je 22. ožujka održan na mostarskom Sveučilištu te je na jednom mjestu okupio poslodavce s područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, u potrazi za radnom snagom, i tamošnje studente zainteresirane za sezonski posao u Dalmaciji.

”Kada je Županijska komora Split prije par godina inicirala ovaj sajam, kako bi konkretno pomogli našim poslodavcima u pronalaženju sezonske radne snage, Sveučilište u Mostaru, kao mogući bazen studentske radne snage, bio nam je prirodan odabir. Premda je pred nama još jedna neizvjesna sezona, cilj nam je pomoći poslodavcima da je dočekaju što spremniji te vjerujemo da će sve ovo uskoro biti iza nas i da ćemo moći vrlo konkretno krenuti s razvojem poslovanja”, poručio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš. Tomaš je također najavio mogućnost da se sličan sajam organizira i za IT industriju, budući da su dalmatinski poslodavci pokazali interes za istim, a riječ je o djelatnosti koja nije toliko vezana za lokaciju djelatnika.

Zadovoljstvo sajmom i mogućnostima koje pruža studentima u ime suorganizatora, Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, iskazala je predsjednica Zbora Ivana Rašić. ”Dosta je studenata prethodne dvije godine pronašlo sezonski posao i zadovoljni smo time. Ovo je već treći sajam poslova koji se održava, što znači da su prethodna dva bila uspješna te se nadamo da će svaki naredni biti još bolji i uspješniji”, poručila je Rašić.

Svoje potrebe za radnom snagom i ponudu poslova na sajmu je predstavilo dvadesetak poslovnih subjekata s područja Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, mahom hoteli, ugostiteljski objekti, kampovi, putničke agencije, ali i veliki trgovački lanci. Sajam je poslodavcima pružio priliku da na licu mjesta upoznaju studente, predstave im kvalifikacije i vještine koje očekuju od svojih radnika, kao i uvjete koje im nude.

Mariji Domikulić iz splitske putničke agencije Eklata d.o.o., sajam je ispunio sva očekivanja. ”Upoznala sam kvalitetne mlade ljude željne novih iskustava i spremne ne samo za sezonski posao, već i za rad na dulje staze”, rekla je Domikulić.

Za nadati se da će što više ostvarenih kontakata rezultirati i konkretnim angažmanima, na zadovoljstvo obiju strana, i poslodavaca i studenata.
MD/foto:HGK

- Oglas -