Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTŠah: Makarska sezonu završila na četvrtom mjestu

Šah: Makarska sezonu završila na četvrtom mjestu

Vikend za nama donio je nova šahovska uzbuđenja. U Lozovcu (hotel Vrata Krke) je održan treći, a ujedno i posljednji ovogodišnji turnir Druge hrvatske šahovske lige Jug. Na njemu su nastupili i makarski šahisti, koji su se još jednom pokazali u odličnom svjetlu.

Odigrani su susreti 7., 8. i 9. kola, a naš klub ostvario je dvije pobjede i jedan remi. U 7. kolu Makarska je 3,5:2,5 bila bolja od Caspera, dok je u sljedećem kolu s istim rezultatom pobijedila Primošten. Jedini neriješeni ishod stigao je u ogledu sa Šibenikom, koji je završio 3:3.

Makarska je ovu sezonu završila na odličnom 4. mjestu (od 10 klubova), dok je novi prvak postao Šibenik, kojega sada čekaju kvalifikacije za ulazak u 1.B ligu.

Za Makarsku su na ovom turniru nastupili:
Tonći Matković: 4,5 boda – 9 partija
Branko Ivanda 0,5 bodova – 3 partije
Srđan Zlobec: 6,5 bodova – 9 partija
Miodrag Bušelić : 4,5 boda – 9 partija

Toni Vujčić: 5,5 bodova – 8 partija
Ivan Rašić: 5 bodova – 9 partija
Tino Glavičić: 1 bod – 3 partije
Ivan Mlinarević: 1 bod – 2 partije
Miroslav Radić: 0,5 bodova – 2 partije

Osim seniorske, aktivna je bila i naša kadetska ekipa. Ovosezonsko natjecanje održalo se u Splitu, a Makarska je zauzela 7. mjesto u ukupnom poretku (od 8 klubova). Za Makarsku su nastupali: Bartul Radalj, Mihovil Pašalić, Mateo Vujčić i Marino Delić. Svima njima ovo je bilo premijerno natjecanje, pa je najvažnije da napreduju i stječu iskustvo, a rezultati će doći s vremenom.

*Seniori Makarske koji su sudjelovali u ovogodišnjem izdanju 2. lige Jug navedeni su po ostvarenim rezultatima, od onog s najvećim, prema onom s najskromnijim učinkom.
D.Srzić/foto: ŠK Makarska

- Oglas -