Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTRomeo Grbavac s Hrvatskom stigao do četvrtfinala SP-a u pikadu

Romeo Grbavac s Hrvatskom stigao do četvrtfinala SP-a u pikadu

Hrvatska seniorska pikado reprezentacija sudjelovala je na SP-u u pikadu u Frankfurtu. Uz najboljeg hrvatskog pikadista Borisa Krčmara, sastav naše reprezentacije upotpunio je Makaranin Romeo Grbavac.

Hrvatska je na SP doputovala kao 13. nositelj, što joj je jamčilo nešto povoljniji ždrijeb u uvodnom dijelu natjecanju. Naši pikadisti tako su se našli u skupini s Malezijom i Kanadom, no plasman u nokaut fazu bio je rezerviran isključivo za pobjednika grupe. U prvom kolu naše dečke čekala je Malezija, koje je pobijeđena s uvjerljivih 4:0.

Odličnim otvaranjem prvenstva Hrvatska je došla na prag osmine finala, no za to je trebala pobijediti Kanadu. Iako na samom početku nije sve krenulo prema planu, Hrvatska je nevjerojatnim nizom Borisa Krčmara došla do 4:2 pobjede i plasirala se među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Na prvoj stepenici eliminacijske faze čekao ju je najteži mogući zadatak. U borbi za četvrtfinale s druge strane stajao je aktualni svjetski prvak, reprezentacija Walesa. Moćni Otočani i ove su godine slovili za jednog od favorita, no fenomenalni Krčmar i Grbavac zaustavili su branitelje naslova i odveli Hrvatsku među osam najboljih reprezentacija svijeta. U neizvjesnoj završnici protiv Velšana ključnu ulogu odigrao je upravo naš Romeo Grbavac, koji je u presudnim trenucima imao hladnu glavu i mirnu ruku te zahvaljujući tome osigurao našoj reprezentaciji novu veliku pobjedu (8:6).

U borbi za polufinale čekali su Austrijanci. Bila je to još jedna neizvjesna borba do samog kraja u kojoj smo vidjeli mnoštvo preokreta, a iako je Hrvatska bila na koračić od pobjede, pred sam kraj ponestalo je koncentracije, što su Austrijanci uspješno iskoristili (7:8).
Desetak dana ranije, u Benidormu je održano EP u elektronskom pikadu, na kojem je Hrvatska osvojila čitav niz medalja. Uspješan je bio i Romeo Grbavac. U pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji osvojio je srebrnu medalju (poražen od Borisa Krčmara), natjecanje seniorskih parova završio je s broncom oko vrata, a u ekipnom je s hrvatskom reprezentacijom stigao do najsjajnijeg odličja.
D.Srzić/foto: Facebook/Romeo Grbavac

- Oglas -