Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotRAZGLEDNICE PAVLA PAVLOVIĆA Hodajuća izložba slika

RAZGLEDNICE PAVLA PAVLOVIĆA Hodajuća izložba slika

Kao i svake godine, negdje u ovo vrijeme obraduju nas prva sezonska javljanja našeg dragog prijatelja, novinarskog veterana Pavla Pavlovića, koji se Makarskoj vraća već desetljećima, iz godine u godinu. Ako ste na osnovu naslovne ilustracije kojim slučajem pomislili da je Pavle u međuvremenu poharao tattoo shopove u Nizozemskoj i vratio se sasvim oslikan, moramo vas razočarati i priznati da – nije. Samo smo nastavili našu međusobnu zafrkanciju s fotografijama koja već traje dugo, dok tetovaže pripadaju Englezu koji je i povod današnje priče.  Originalnu fotografiju možete pogledati u nastavku teksta.

– Prolaze morski dani, a njega još nema da ukrasi makarsko priobalje i bazen Hotela Meteor. Lani je bilo zanimljivije kada sam ovo razmišljao. …Za ovakvom hodajućom izložbom luduju današnje djevojke. Mene je, na žalost ili sreću, vrijeme pregazilo. Stidim se, nemam nijedan crtež kakvih je gospodin pored mene imao na stotine na svim dijelovima tijela. Jedino je poštedio vrat i lice. Ali, tko zna, možda i tu krene sa ukrasima trendy tipa.

Ime mu je David, iz Engleske je i kaže mi da je dobio neku lovu na lutriji pa je odlučio desetak tisuća funti sterlinga uložiti u uljepšavanje svoje kože.

Majstori tetovaže su baš imali posla. Sve ovo su obavili za više od dva tjedna stalnog bockanja. Pitao sam se koliko ljubezni, pričljivi Dejvid ima tinte u sebi?

Ili šta će biti sa ovim remek djelom tetovaže kada gospodin počne stariti, a koža postane sve mlohavija? Da li će se slike dobro vidjeti? Hoće li biti zgužvane, do gadljivosti obješene.

Ma, tetoviranog starca se malo i može gledati, ali kako je sa ženama, staricama?


Zato, mislim, drage omladinke, dame razmislite dok još imate vremena. Nemojte da vas pita starost za nepromišljenju mladost. Ovdje popravka nema!

…Ma, pusti razmišljanja, dobro otvori oči i uživaj ili se čudi reviji tetovaža koja će uskoro uslijediti na Makarskoj rivijeri. Mislim da nije loša ideja predložiti Turističkom uredu ovog područja hrvatskog Jadrana da organizira izbor za najbolju tetoviranu gostujuću damu ili gostujućeg macho mana.

Pavle Pavlović / foto: privatni album / ilustracija: MD

- Oglas -