Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaAKTUALNORaspisan natječaj za direktora TZ: možete se javiti i ako ste šest...

Raspisan natječaj za direktora TZ: možete se javiti i ako ste šest godina godina radili kao dipl.inženjer ili pak liječnik

Ako ste završili medicinu, građevinski fakultet, računarstvo, pedagogiju ili bilo što što nam trenutno ne pada na pamet – pod uvjetom da se radi o preddiplomskom, diplomskom ili integriranom diplomskom sveučiličnom studiju odnosno specijalističkom diplomskom stručnom studiju – i ako imate šest godina iskustva u struci, možete se prijaviti na natječaj za prvu osobu TZ-a u Makarskoj. Ako ste bili na rukovodećim funkcijama u turizmu, bit će dovoljne dvije godine šefovanja.

Stoga poziv gradonačelnika i predsjednika TZ-a Makarska Zorana Paunovića kandidatima da se jave zvuči opravdano, jer uistinu nikad nije bila šira baza potencijalnih kandidata.

Nije to, doduše, odluka predsjednika TZ-a ili Turističkog vijeća, nego je ove začuđujuće uvjete natječaja propisalo samo Ministarstvo turizma.

Ukoliko izabrani direktor ili direktorica nemaju položen stručni ispit, imaju godinu dana da ga polože. Kandidat koji imaju pet godina radnog staža na poslovima u turizmu ne mora imati stručni ispit. Dovoljno je znanje jednog stranog jezika, a budući direktor ne smije biti biti predsjednik, član vijeća ili skupštine nijedne turističke zajednice. Ne smije se baviti ugostiteljskim djelatnostima i pružanjem usluga u turizmu, niti budući direktor smije biti član upravnog ili nadzornog tijela trgovačkog društva ili druge pravne osobe koja je član turističke zajednice.

Direktor zasniva radni odnos na četiri godine, što znači da nakon isteka, u slučaju da se ne izabere ponovno, traži svoje mjesto pod suncem.

Zanimljivo je da Turističko vijeće zadržava pravo ne izvršiti izbor te ga poništiti bez obrazloženja svoje odluke.

Rok za prijavu je 10 dana, a o rezultatima natječaja će kandidati biti obaviješteni 15 dana od dana donošenja odluke o izboru.

S obzirom na sadržaj natječaja koji se gotovo ni u čemu ne razlikuje od drugih natječaja propisanih pravilnikom resornog ministarstva, postavlja se pitanje: što je predsjednik turističkog vijeća Zoran Paunović čekao i kako je to natječaj “peglao” protekla tri mjeseca?

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -