Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaPUTOPIS Tomica Kristić predstavio svoje Putovanje u Međuzemlje

PUTOPIS Tomica Kristić predstavio svoje Putovanje u Međuzemlje

Mjesec bogatih kulturnih i drugih događanja,a sve povodom obilježavanja Dana grada Makarske, nastavljen je u petak popodne u dvorištu Stare škole, gdje je svoja bogata iskustva makarskoj javnosti predstavio putopisac Tomica Kristić.

Predstavljanje njegove knjige Putovanje u Međuzemlje: Udisaj slobode organizirala je Gradska knjižnica Makarska, koja će do kraja mjeseca donijeti još par vrlo zanimljivih gostovanja, i to Krešimira Mišaka i Damira Hoyke.

Samim Putovanjem u Međuzemlje Tomica Kristić obuhvaća svoju avanturu autostopom koja se protegnula na 40.000 kilometara, kroz 25 država i tri kontinenta, a koja je nekoliko godina nakon početka u Hrvatskoj završila na Novom Zelandu, odnosno u filmskom Međuzemlju iz trilogije Gospodar prstenova.

Mladi Varaždinac u Makarsku je doputovao u društvu supruge Lucy, a u svom je predavanju naglasio kako je putujući upoznavajući kulturu drugih zemalja sve više upoznavao samog sebe, a knjiga Udisaj slobode prvi je dio njegove vlastite trilogije o Međuzemlju i obuhvaća prvih 15 mjeseci njegovog putovanja.
MD/ foto MD

- Oglas -