Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPROSLAVA MAKARSKOG HDZ-a Brkan: Mukotrpni put HDZ-ovaca je vodio do toga da...

PROSLAVA MAKARSKOG HDZ-a Brkan: Mukotrpni put HDZ-ovaca je vodio do toga da danas živimo u lijepim i dobrim vremenima

Jučer je, u dvorani hotela Miramare, održana svečana proslava 33.obljetnice HDZ-a Makarskog primorja, a uz premijera Andreja Plenkovića, od visokih uzvanika jubileju su  nazočili i ministri Tomo Medved, Nikolina Brnjac, Gordan Grlić Radman te Radovan Fuchs. Gosti su žurili s jednog “eventa” na drugi, naime, gotovo u isto vrijeme svečano su otvorene adaptirane prostorije Franjevačkog samostana namijenjene studentima Hotelijerstva i gastronomije.

Na govore koje smo ranije čuli na samom otvaranju, gdje se više govornika poslužilo tvrdnjom kako se danas živi u dobrim vremenima, istu je mantru ponovio i predsjednik makarskog HDZ-a Jure Brkan koji je svoj govor otvorio s riječima kako živimo u lijepim i dobrim vremenima. Ponovio je ključne riječi poput “Schengen” i “eurozona”, te se prisjetio kako se HDZ osnivao prije 33 godine, kada se grupa ljudi okupila pod vodstvom pok.Mate Lendića.

– Kada danas slušamo povijesni govor dr.Franje Tuđmana na konstitutirajućoj sjednici Hrvatskog sabora, i kad gledamo ovo danas, vidimo da je bio vizionar, ali do ovdje je vodio mukotrpni put svih HDZ-ovaca. Takvu odgovornost kao što je imao HDZ u povijesti RH nije imao nitko, sve je to sinergija koju su prepoznali naši ljudi, poručio je Brkan.

Nadovezao se s retoričkim pitanjem koja je alternativa HDZ-u.

– Ne moramo puno zamišljati, pogledajte samo što radi SDP u Makarskoj, rekao je podsjetivši na otkaze šestoro ljudi, srušenu nadstrešnicu na tržnici i srušenu Peškeru.

– Nije ničija do zore gorila, tako su napisali na zgradi općine, zamislite vi do čega je doveo ljude da su općinu išarali, što nije bilo nikad prije. Ne znam ja tko je to radio, to je loše, nije dobro, ali je još veća sramota da je njemu trebalo 13 dana da obrišu grafite, poručio je šef makarskog HDZ-a.

I.Ćirak /foto O.Franić

 

- Oglas -