Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotPristupačna Makarska: Hotel Park primjer pristupačnosti i brige za goste s invaliditetom

Pristupačna Makarska: Hotel Park primjer pristupačnosti i brige za goste s invaliditetom

Hotel Park u Makarskoj ističe se kao primjer pristupačnosti i posvećenosti gostima s invaliditetom, prema nedavno objavljenoj analizi pristupačnosti koju su proveli Teo Miočević i Ramona Tarćuki u sklopu provođenja projekta Pristupacna Makarska 2.

Kako ističu, ovaj hotel se istaknuo s 5 potpuno prilagođenih soba za osobe u invalidskim kolicima, što čini njihov boravak ugodnim i praktičnim.

Uz kvalitetno prilagođen prostor, posebna pažnja posvećuje se osiguravanju da se gosti s invaliditetom osjećaju dobrodošlo i uvaženo. Uprava hotela izražava snažan interes za daljnje poboljšanje ponude i prilagodbe kako bi boravak gostiju s invaliditetom bio što ugodniji.
Suradnici Udruge Sunce i projekta Pristupačna Makarska 2 savjetuje upravi hotela sljedeće smjernice za unapređenje boravka osoba s invaliditetom kako bi isti bio što ugodniji i pristupačniji:

-Direktnu komunikaciju s gostima s invaliditetom putem tehnologije i znakovnog jezika kad god je to moguće.
-Postavljanje oznaka na rub vratnica liftova radi lakšeg praćenja od strane slabovidnih osoba.
-Implementaciju sigurnosnih alarma prilagođenih slijepim i gluhim osobama.
-Dostupnost jelovnika prilagođenih potrebama slijepih i slabovidnih osoba.
-Mogućnost rezervacije stola u mirnijem dijelu restorana za osobe s autizmom, radi smanjenja stimulacija.

Osim toga, hotel će aktivno tražiti povratne informacije od gostiju s invaliditetom kako bi bolje prilagodili usluge i ponudu njihovim potrebama. Uprava hotela Park vjeruje da će implementacijom ovih mjera značajno unaprijediti iskustvo svojih gostiju s invaliditetom i postaviti nove standarde pristupačnosti u turizmu Makarske rivijere.
A.M. / foto: Pristupačna Makarska / Facebook

- Oglas -