Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPOZIV MIKROPODUZETNICIMA Projektom PlanStart besplatno do poslovnog plana

POZIV MIKROPODUZETNICIMA Projektom PlanStart besplatno do poslovnog plana

HGK – Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu i ove godine nastavljaju s provođenjem projekta PlanStart te je objavljen Javni poziv mikropoduzetnicima za sudjelovanje u projektu.

Projektom se povezuju poduzetnici sa sjedištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji iz kategorije mikro tvrtki (maksimalno tri zaposlena) sa studentima Sveučilišnog odjela, na način da studenti izrađuju poslovne planove za tvrtke odabrane putem Javnog poziva. Javni poziv i obrazac prijave za projekt nalaze se ovdje.

Poslovni plan je osnovni i prijeko potreban alat svakog ozbiljnog poduzetnika te najčešće neizostavan dio dokumentacije pri apliciranju za sredstva iz EU fondova, bespovratnih potpora za poduzetnike iz nacionalnih programa, kao i pri podizanju kredita. 

”Ovo je već sedmi put da HGK u Splitu i Sveučilišni odjel za stručne studije provode projekt PlanStart, koji je do sada iznjedrio brojne kvalitetne projektne rezultate i pokazao se korisnim i za poduzetnike i za studente. Ovim putem pozivam poduzetnike koji udovoljavaju uvjetima da sudjeluju u projektu, iskoriste mogućnost za dobivanje poslovnog plana i ujedno daju priliku našim studentima da se okušaju u realnom sektoru i pokažu naučeno. Ovaj projekt je najbolji primjer kako se studenti mogu već za vrijeme studiranja aktivno pripremati za tržište rada, s obzirom da će imati direktnu komunikaciju s poduzetnicima, a sami poduzetnici, uz poslovni plan, dobivaju i priliku za suradnju i upoznavanje s potencijalnim budućim zaposlenicima”, poručio je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

U projektu može sudjelovati 15 tvrtki, a prijave se primaju do srijede, 15. veljače 2023., odnosno do popunjavanja maksimalnog broja tvrtki sudionica – priopćili su iz HGK.
MD/foto Pixabay

- Oglas -