Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaPOVRATAK NA STARO MOGAO BI BITI POČETKOM LIPNJA Vlasnici nekretnina u Bosnu...

POVRATAK NA STARO MOGAO BI BITI POČETKOM LIPNJA Vlasnici nekretnina u Bosnu i Hercegovinu mogu i s osobnom

Mada se očekivalo da će otvaranjućrm hrvatske granice s Bosnom i Hercegovinom ljudi s jedne i druge strane granice masovno krenuti “preko”, to se ipak nije dogodilo s obzirom na to da je promet i dalje ograničen. Na većini graničnih prijelaza, pa tako i onom u Slavonskom Brodu, gužvi nema. Na granici su tek rijetki putnici, odvija se većinom teretni promet i prođe tek pokoji automobil. Ipak, hrvatski državljani koji imaju nekretninu u susjednoj državi dočekali su dobre vijesti, budući da granicu sada mogu prelaziti samo s osobnom iskaznicom.

– Situacija se mijenja iz dana u dan, ali prema trenutačno važećim odlukama i izjavi koju sam dobio od voditeljice službe za granicu, hrvatski državljani koji imaju poljoprivredno zemljište i nekretnine mogu u Bosnu i Hercegovinu ići s osobnom iskaznicom. Dakle, njima više ne treba putovnica, ali moraju imati dokument kojim dokazuju vlasništvo nad nekretninom – potvrdio je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Prema nekim najavama, potpuno otvaranje granica i povratak na stanje prije pandemije mogli bi uslijediti početkom lipnja – piše Večernji list.
M. D. /foto Pixabay

- Oglas -