Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraPODGORA Stiglo mobilno reciklažno dvorište, mještani više nemaju pravo na izgovore!

PODGORA Stiglo mobilno reciklažno dvorište, mještani više nemaju pravo na izgovore!

U općinu Podgora stiglo je mobilno reciklažno dvorište financirano preko EU fondova!

– Općina Podgora je već više od godinu dana jedina općina na području Makarske rivijere (a i šire) koja vrši odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na kućnom pragu.

Uz navedeno, mještanima je prije tri mjeseca omogućeno odlaganje i u našoj sortirnici odnosno privremenom reciklažnom dvorištu u Podgori.

Međutim, zbog veličine naše Općine, uskoro će biti omogućeno da mještani odlažu razvrstani otpad u naselju u kojem žive.

To će moći zahvaljujući mobilnom reciklažnom dvorištu koje će obilaziti sva četiri naselja na području Općine Podgora.

Više nema izgovora za odlaganje otpada u prirodu zbog udaljenosti, poručila je načelnica Petra Radić.

Otpad koji će se sakupljati obuhvaća različite ambalaže koje sadrže opasne tvari, otapala, kiseline, lužine, fotografske kemikalije, otpad koji sadrži živu, pesticide, baterije, ulja i masti, ljepila, smole, otpadni papir, otpadni metal, lijekove, boje, deterdžente, sitni građevinski i drugi sličan otpad koji se nalazi na listi otpada koji se odlaže u mobilno reciklažno dvorište.

Mobilno reciklažno dvorište izradila je tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca. Riječ je o mobilnoj jedinici kontejnerskog tipa u kojima je prostor opremljen opremom za prihvat i skladištenje raznih vrsta neopasnog i opasnog otpada.

Financiranje mobilnog reciklažnog dvorišta je osigurano kroz natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike u okviru kojeg su se dodjeljivala bespovratna sredstva za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

O rasporedu dolaska mobilnog reciklažnog dvorišta u naselja, lokacijama na kojima će se nalaziti, duljini ostanka, o načinu odlaganja te količini i vrsti otpada koji se odlaže građani će biti pravovremeno obaviješteni od strane Podgorski komunalac.

M.D./foto Općina Podgora

- Oglas -