Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaPlenkoviću zbog respiratornih poteškoća produžena samoizolacija

Plenkoviću zbog respiratornih poteškoća produžena samoizolacija

Predsjednik vlade Andrej Plenković ostat će u samoizolaciji još nekoliko dana zbog blažih respiratornih problema uzrokovanih covidom-19 i neće u četvrtak sudjelovati na sastanku na vrhu Europske unije, rečeno je iz Banskih dvora.

Plenković je u samoizolaciji od 28. studenoga, dulje od deset dana.

U priopćenju koje potpisuje glasnogovornik vlade Marko Milić navodi se da će samoizolacija biti produljena za još nekoliko dana “po savjetu liječnika, zbog blažih respiratornih simptoma”.

Premijer će nastaviti raditi od kuće kao i dosad.

“Predsjednik Vlade osjeća se dobro i nema temperaturu. Tijekom cijelog trajanja izolacije, koja je započela u subotu 28. studenoga, predsjednik Vlade radio je kontinuirano i svakodnevno od kuće, izvršavajući sve svoje aktivnosti i obveze”, kaže se u priopćenju.

Plenković je od 28.11. u samoizolaciji jer mu je supruga zaražena koronavirusom. Dva dana poslije i on je bio pozitivan na testiranju.

U četvrtak i petak održava se fizički sastanak na vrhu EU-a koji će biti posvećen mađarskoj i poljskoj blodadi europskog proračuna i plana oporavka, odnosima sa Sjedinjenim Državama i pandemiji.

Po dosad dostupnim informacijama, hrvatski premijer neće se na sastanak uključiti niti videovezom.
Hina/foto MD

- Oglas -