Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPERIPETIJE S VRTIĆEM Paunović Vranješu: Ako vaš stranački šef i prezimenjak kaže...

PERIPETIJE S VRTIĆEM Paunović Vranješu: Ako vaš stranački šef i prezimenjak kaže da vrtić kasni zbog objektivnih razloga, ja mu vjerujem

Dana 23.prosinca rok je u kojem je, prema ugovoru sklopljenog u veljači između Grada Makarske i izvođača radova Titan Constructe, trebao biti završen vrtić. S tim datumom ističe i ugovor, s tim da aneks ugovora, kako smo se uvjerili na Elektroničkom oglasniku javne nabave, nije išao. Da će nakon isteka ovog roka biti nužno riješiti pitanje aneksa ugovora, kaže Joze Vranješ, vijećnik koji je pitanje o vrtiću ponovio na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Zanimalo ga je je li Grad dužan ući u pregovarački postupak s izvođačem i na temelju kojeg zakona, koji su novi rokovi, te je li napravljena analiza iz koje bi proizašli novi rokovi i aneks ugovora.

Spočitnuo je gradonačelniku Zoranu Paunoviću kako je očito da nema znanja u gradskoj upravi da se vodi ovakav veliki projekt. Gradonačelnik međutim ni ovog puta nije odgovorio konkretno što se događa s ovim projektom, ignoriravši pitanja. Poručio je, naime, Vranješu kako se može o vrtiću informirati s jednim od svojih stranačkih šefova, Nevenom Vranješom, zaduženim za nadzor projekata komunalne infrastrukture.

– On je jedan od kvalitetnijih mladih kadrova u gradskoj upravi i ako mi on kaže da vrtić kasni iz objektivnih razloga, ja mu to vjerujem, kazao je gradonačelnik.

Bilo kako bilo, činjenica je jedno – projekt koji će u konačnici stajati tko zna koliko, a najmanje 25 milijuna kuna – ne ide kako treba. Novi rokovi nisu poznati niti ih je itko komunicirao, novog aneksa ugovora očito još uvijek nema, a postojeći ugovor ističe za dva dana.

Nije poznato ni koliko će poskupjeti projekt, što je kao fakt neupitno već dva i pol mjeseca. Aneks ugovora će, barem prema riječima bivšeg dogradonačelnika Vranješa, radove dodatno produljiti za postupak javne nabave, pa bi, kako kaže, ionako troma dinamika mogla dobiti dodatak u vidu jednomjesečne stanke.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

 

 

- Oglas -