Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotOsnovna škola oca Petra Perice proslavila Dan škole, program je trajao čitav...

Osnovna škola oca Petra Perice proslavila Dan škole, program je trajao čitav protekli tjedan

Učenici i djelatnici Osnovne škole oca Petra Perice svečano su obilježili ovogodišnji Dan škole, osmislivši bogati program koji je potrajao kroz čitav protekli tjedan.

Početak je bio još u ponedjeljak otvaranjem različitih izložbi koje su postavljene u školskim prostorima. Mogle su se vidjeti izložbe „Kud plovi ovaj brod“ KMT Zelenka i mentora Harryja Jeleća, „Oživjele makarske kale“ koju su postavile učiteljice Tanja Josipović i Irena Čapeta, zatim „Modeli molekula i organskih sustava“, koju su osmislile učiteljice Antonija Milić i Gorana Ribičić. U holu škole istaknuli su se keramički radovi učenika uz vodstvo učitelja likovne kulture Marije Grčić Tomasović i Ante Grčića. U učionici matematike su učenici sedmih razreda, uz vodstvo učiteljice Valerije Dobrinić, postavili izložbu „Mnogokuti“, dok je učiteljica Gorana Babić, u sklopu e-Twinning projekta „Authors united“ izložila literarne radove učenika.

U utorak, 24. svibnja, odigrana je odbojkaška utakmica „Učenici protiv učitelja“, a 26. svibnja održana je 6. smotra dječjeg dramskog stvaralaštva „Makarska rivijera“, u organizaciji učiteljice Sandre Glavine.

-Cijeli tjedan bio je otvoren „Shopping mall 7.c razreda“, uz potporu učiteljica Sonje Raffanelli i Irene Čapete, a prikupljena sredstva učenici će uplatiti u svrhu projekta „Škole za Afriku“. Važno je napomenuti da su učenici za navedeni projekt osmišljavali aktivnosti prikupljanja novaca kroz cijelu školsku godinu te su prikupili veliki iznos, koji će pomoći djeci Madagaskara.

Ravnateljica Renata Gudelj i predsjednik Vijeća učenika Ivan Ćorluka, položili su vijence na spomen-ploču ocu Petru Perici ispred škole i u njegovom rodnom mjestu Kotišini. Također, u čast ocu Petru Perici, položili su cvijeće i zapalili svijeću na Gradskom groblju Sv. Križa.

Posljednji dan proslave održana je školska priredba na kojoj su podijeljena priznanja i nagrade učenicima koji su ostvarali zapažene rezultate na županijskim i višim razinama natjecanja, kao i priznanja najboljim prijateljima u razredu.

Posebnu pozornost privukla su finala sportskih natjecanja, u kojima su kao pobjednici izašli učenici 8. A razreda (odbojka) te učenici 8. B razreda (nogomet).

Naposlijetku, održana je svečana sjednica Učiteljskog vijeća na kojoj je ravnateljica pohvalila mentore nagrađenih učenika – javljaju iz OŠ oca Petra Perice.

MD/foto OŠ oca Petra Perice

 

 

- Oglas -