Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTOdbojka: Makarska za kraj sezone gostuje u Kninu

Odbojka: Makarska za kraj sezone gostuje u Kninu

Odbojkaška sezona stigla je do posljednjeg kola. Deseto kolo 2.HOL-Jug trebalo se odigrati prošli vikend, no sve tri utakmice su odgođene. Odbojkašice Makarske svoj posljednji ovosezonski nastup imat će u četvrtak, 06.04., kada ih očekuje gostovanje kod Mladosti 2000.

Makarska se nakon 9 odigranih utakmica nalazi na četvrtom mjestu s 13 osvojenih bodova, samo dva manje od trećeplasiranih Kninjanki. Zadnje kolo sezone 2022./2023. donosi upravo njihov međusobni susret. Dapače, dvoboj Mladosti i Makarske bit će daleko najneizvjesnija utakmica 10. kola. Naime, od ranije je poznato da je naslov prvaka pripao odbojkašicama Šibenika (uoči posljednjeg kola imaju pet bodova više od drugoplasiranih Sinjanki), dok se na zadnjoj poziciji smjestila Novalja (jedina ekipa bez ijednog osvojenog boda).

Dakle, treba riješiti još samo jednu nepoznanicu. Dvoboj u Kninu bit će izravan ogled za treće mjesto i bit će zanimljivo pratiti njegov končana rasplet.
Uloga blagih favoritkinja pripada odbojkašicama Mladosti, koje su u dosadašnjem dijelu sezone pokazale da e mogu ravnopravno nositi sa svima.

Međutim i Makarska je u posljednje vrijeme odigrala nekoliko dobrih utakmica. Ipak, u nekima je unatoč odličnom nastupu ostala za malo prekratka za bodove, zbog čega se i dalje nalazi na četvrtom mjestu.

Iako u Knin ne putuju kao favoritkinje, to nikako ne znači da se nemaju čemu nadati. Dapače, ukoliko odigraju na nivou kao što je to bilo u većem dijelu utakmice protiv Sinjanki igračice Makarske itekako se imaju čemu nadati.

Susret je na rasporedu u četvrtak, 06.04.2023. u 18:00.

Dora Srzić/ foto MD

- Oglas -