Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKANOVI ELEMENTI PROJEKTA Investitor plaže kod "Romane" tražio izmjenu građevinske dozvole

NOVI ELEMENTI PROJEKTA Investitor plaže kod “Romane” tražio izmjenu građevinske dozvole

Iz Grada Makarska nam je potvrđeno da je investitor uređenja plaže ispod hotela “Romana” zatražio izmjenu građevinske dozvole, i to u srpnju ove godine. Upit smo poslali iz razloga jer smo zamijetili kako se projekt za koji je ishođena pravomoćna građevinska dozvola razlikuje od simulacije koja se predstavlja na stranicama novog vlasnika hotelskog kompleksa, “Aminessa”. Hotel “Romana” pod imenom “Khalani beach hotel” na svojoj stranici nudi smještaj od proljeća 2022.godine, a u projektu plaže zapazili smo bazen s desne strane, ispod šetnice, na pomorskom dobru. Bazena ranije, naime, nije bilo. Također su u nacrtu vidljivi dodatni bazeni u sklopu kompleksa iznad šetnice.

Status zahtjeva nije trenutno nam poznat, a do zaključenja pisanja članka nismo doznali u čemu se sve odstupa od postojeće građevinske.

- Oglas -

Inače, 16.prosinca u Uredu gradonačelnika održan je sastanak na temu cjelovitog uređenja plaže, kao i najavljenog završetka hotela. Gradonačelnik Zoran Paunović je nedavno, naime, za naš portal, govoreći o projektu plaže koji je skoro godinu dana na čekanju, najavio skori sastanak s predstavnicima Županije i predstavnicima “Aminessa”.

Da se sastanak održan potvrdila nam je i Matea Dorčić, pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije. Budući je domaćin bio gradonačelnik, uputila nas je na Grad Makarsku, međutim, do izjave gradonačelnika koji je trenutno u izolaciji zbog COVID-a nismo uspjeli doći.

Dorčić je potvrdila kako još uvijek nije donesena nova Odluka o koncesiji, bez koje se ne mogu nastaviti izvoditi radovi. Glede ovog pitanja gradonačelnik Paunović je svojedobno kazao kako nije pobornik ovakvog nasipanja plaže, no da je građevinska dozvola već izdana te da se ne može povući.

Ivona Ćirak /foto

 

- Oglas -