Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKANOĆ MUZEJA Izložba "Biokovo u mom oku" pretijesna za galeriju, podijeljene nagrade...

NOĆ MUZEJA Izložba “Biokovo u mom oku” pretijesna za galeriju, podijeljene nagrade za najbolje fotografije

Galerija Gojak bila je sinoć pretijesna za posjetitelje izložbe “Biokovo u mom oku” u organizaciji HPD Veliko Brdo. Izložba amaterskih fotografija, s ukupno 30 odabranih uradaka, otvorena je u okviru Noći muzeja, a fotografije su podijeljene u četiri kategorije. Ukupno je, inače, prijavljen veći broj fotografija, a na Noći muzeja izložene su najbolje po mišljenju žirija.

Žiri u sastavu Krešimir Žanetić, Vilim Šabić, Lauryn Čović i Petar Ćirak je, inače, birao i najbolje uratke po kategorijama, pa je tako u kategoriji “čovjek na Biokovu” pobijedila fotografija Nene Puharić pod imenom “Tamo gdje kamen ljubi nebo”.

U kategoriji “flora i fauna” kao najbolja je izabrana fotografija Josipa Rebića nazvana “Divokoza”, dok je Anđela Mendeš sa “Silaskom sa Sv.Jure” odnijela prvo mjesto u kategoriji “Biokovo u mom oku”. Bruno Turina je pak bio najbolji u kategoriji “noćni pejzaž” i to s fotografijom “Skonište Radića stanovi”.

Uz fotografije se nalaze i stihovi koje je napisala Sandra Talaja iz HPD Veliko Brdo, a kako je rekla na događanju, svrha im je upotpuniti doživljaj planine kroz pisano obilikovanu emociju te stvoriti sintezu slike i riječi.

– Željeli smo vam pokazati planinu i planinski svijet iz perspektive planinara i potaći vas da možda i sami krenete tim putem. Sigurni smo da će vas izložba motivirati da ponekad zastanete i pogledate iznad sebe, i osvijestite ljepotu koja nas okružuje, to Biokovo neodvojivo od nas, krunicu ukrasa Makarskog primorja, rekla je na otvaranju izložbe Sandra Talaja uz koju je nekoliko riječi o Noći muzeja u Galeriji Gojak rekao i v.d.ravnatelja Gradskog muzeja Josip Karamatić.

Inače, radi se o drugom izdanju foto natječaja okrunjenom izložbom u gradskoj galeriji, i oba je puta odaziv bio nevjerojatno velik. Nakon otvorenja izložbe za posjetitelje je priređen domjenak.

M.D./foto Goran Morović

- Oglas -