Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaNEPOPRAVLJIVI ENTUZIJASTI Zlatousti predstavili Super Günthera, prvog makarskog (foto)strip junaka

NEPOPRAVLJIVI ENTUZIJASTI Zlatousti predstavili Super Günthera, prvog makarskog (foto)strip junaka

Nakon dugih mjeseci rada makarska je publika sinoć napokon dočekala novo čudo iz radionice lutkarske družine Zlatousti – Super Günthera, prvi makarski foto strip koji je u nedjelju navečer svečano predstavljen na ‘gala partyju’ u dvorani Arte. Izgledom nalik slavnoj Stripoteki, prvi domaći foto-strip donosi ukupno 64 stranice priče s poznatim nam junacima,  koju je idejno oblikovao Davor Šegota, snimio Tonči Andrijašević dok je završni ‘touch’ u kompjuterskoj obradi dala Nina Šegota. Upravo je ovaj trojac sinoć prvi izišao pred publiku objasniti što je novog donijela ekipa naše sjajne glumačke družine. Kako je istaknuo Davor Šegota, bez obzira na novi format u pitanju je klasičan proizvod Zlatoustih – dakle priča prije svega protkana dobrim humorom te smještena u poznato nam okruženje u kojem je svaka sličnost sa stvarnim događanjima i osobama nekada slučajna, a nekada i namjerna. Ukupno je, navest će Tonči Andrijašević, snimljeno oko 2.000 fotografija što je, uz svo vrijeme utrošeno na kasniju obradu pretvaranje u stripovski izgled, bilo i glavni razlog zbog kojeg se projekt protegnuo na nekoliko napornih mjeseci.

Kako će zajedno priznati, rezultatom su zadovoljni, vjerujemo da će jednako biti i makarska publika no iako je Super Günther uspješno zakoračio svoj prvi korak na scenu, moglo bi se dogoditi da na drugi pričekamo još dugo vremena. – Sjetivši se koliko je rada uloženo u Super Günthera, u ovom trenutku ne možemo vam sa sigurnošću kazati kada će, i hoće li, doći druga epizoda. No sve one kojima se sviđa naš proizvod, a uz to poznaju rad u Photoshopu pozivam da nam se jave, ili da za neki sitan novac otkupe franšizu. Nama je dosta – nasmijao je Šegota posjetitelje u dvorani Arte. Naravno, Zlatousti ne bi bili Zlatousti da ovo događanje nije do kraja imalo njihov specifičan štih – glumačka ekipa predstavljena je po principu modne revije, uz cat-walk, glazbu i bučan aplauz iz publike da bi se na samom kraju pojavio i sam Super Günther, i to u pratnji živog benda. Nakon završetka službenog dijela promocije brojni su posjetitelji ostali u druženju uz prigodni domjenak u dvorani Arte. Sam strip se mogao kupiti po cijeni od 15 kuna, a ako niste bili na predstavljanju, svoj primjerak Super Günthera možete nabaviti u agenciji Turist Biro.

O.Franić

- Oglas -