Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaAKTUALNONACIONALNI STOŽER 18.TRAVNJA: 18 novooboljelih od koronavirusa, troje preminulo

NACIONALNI STOŽER 18.TRAVNJA: 18 novooboljelih od koronavirusa, troje preminulo

U Hrvatskoj je od jučer potvrđeno 18 novodijagnodisciranih bolesnika od koronavirusa, a preminule su tri osobe, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer Civilne zaštite.

„U proteklom 24 satnom razdoblju u Republici Hrvatskoj imamo 18 novodijagnosticiranih bolesnika od Covida-19. To znači da ukupno imamo 1832 bolesnika”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Naveo je testirano ukupno 21.647 osoba, a u zadnjih 24 sata njih 694. Pozitivnih je 8,53 posto što je mali pad u odnosu na petak.

Beroš je rekao i da su od jučer preminule tri sobe, od čega dvije u Splitu. „Ženska osoba stara 96 godina s izrazitim komorbiditetom, muška osoba 55 godina s komorbiditetom te u zagrebačkom KB Dubrava 78-godišnja ženska osoba s komorbiditetom”, kazao je.

Naveo je i da je na respiratoru 27 bolesnika, a hospitaliziranih je 361 što je 11 manje od jučer. Također, oporavljeno i otpušteno iz zdravstvenih ustanova njih 374 što je 15 više u odnosu na dan prije. Uz to, kod kuće je 241 oporavljena osoba što j eukupno njih 615 od koronavirusa.

Beroš: Moramo biti oprezni i mudri

Beroš je istaknuo kako se radi o dobrom rezultatu, ali i dalje moramo biti oprezni i mudri i te ne smijemo dopustiti da nas ovaj trenutno dobar rezultat pokoleba u poštivanju mjera.

Vezano uz upite brojnih trudnica rekao je kako one bez propusnica mogu otići u bolnice i obaviti porode. Također, od jučer je testiranje za sumnju na koronavrirus pokrenuto i u Puli.

Hina / Foto: Screenshoot

- Oglas -