Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMELODIJE OPĆINE Raspisan natječaj za najljepšu pjesmu o gradskoj upravi

MELODIJE OPĆINE Raspisan natječaj za najljepšu pjesmu o gradskoj upravi

Potkraj svibnja održat će se prvo izdanje glazbenog festivala “Melodije općine”, na kojem bi više od 20 izvođača trebalo predstaviti najljepše pjesme posvećene lokalnoj samoupravi u Makarskoj.

Pjesme će ocjenjivati posebna komisija sastavljena od 12 predstavnika Grada Makarske i jednog predstavnika glazbene struke, a Grand Prix nagrada biti će svečano uručena na godišnjicu izborne pobjede aktualne vlasti.

Do sada je na natječaj, kojeg je nedavno raspisao Grad, već pristiglo više pjesama a među poznatijim imenima lokalne estrade tu su grupa Lajk s pjesmom ‘Aplauz’, punkeri The Savjetnix s pjesmom ‘Naš lipi anđele’ , kao i Zbor direktora s pjesmom ‘Misija’ . Naposljetku, pjevačica Miago oduševila je komisiju baladom ‘Već neko vrijeme šutim, nemam zašto da se ljutim’, dok su Duo Sportivo poslali pjesmu naziva ‘Ljubav ledi, ljubav peče, ali nestat nikad neće’.

S druge strane, na natječaj je pristiglo i nekoliko pjesama koje su, doznajemo, ispale iz konkurencije, i to navodno zbog stihova. Primjerice, komisija je dala negativnu ocjenu duetu Jure i Marko s pjesmom ‘Aj ća ne volim te’ a slično je prošla i pjesma “Na mom betonu u ranu zoru” koju izvodi Anny Zen. U oba slučaja, doznajemo, komisija nije bila zadovoljna stihovima, dok je pjesma ‘Ulje na Platnu’ grupe Zračni fenomeni ocijenjena premračnom za ovakav festival.

S obzirom da su glazba i glazbeni ukusi postali aktualna tema u Hrvatskoj zahvaljujući nedavnim zabranama koncerata turbo-folk izvođača u Puli, upitali smo nadležne u Gradu kako će  reagirati ukoliko na natječaj pristigne i ponešto istočnijeg melosa.  – Nemamo ništa protiv, Makarska nije sredina poznata po diskriminaciji, neće biti ni od sada. Poštujemo svačiji glazbeni ukus, pogotovo ako se slaže s našim – kazao nam je jedan od članova komisije.

Više o ovom natječaju doznat ćete malo sutra, jer danas je 1. travanj, Međunarodni dan šale, a ovaj tekst završavamo sa prigodnim “aprililili” .
MD/foto MD

- Oglas -