Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaMARTINJE I MARTINI Turističke zajednice s obje strane Biokova organizirale izlet u...

MARTINJE I MARTINI Turističke zajednice s obje strane Biokova organizirale izlet u vrgorski kraj

U znak zahvale svojim iznajmljivačima za predanost u radu, ali i profesionalnost u ispunjavanju obaveza danas su TZO Podgora i TZG Vrgorac organizirali prvi izlet iz podgorskog u vrgorski kraj za iznajmljivače i agencije iz podgorske općine. Izlet pod nazivom “Martinje i martini” privukao je Podgorane preko planine Biokovo, s ciljem otkrivanja tajni dobre kapljice iz najvećeg hrvatskog vinogorja – polja Jezero, ponose se u TZ Vrgorac.
– U današnjem posjetu naši su gosti imali priliku posjetiti Vina Pilač, modernu vinariju obitelji Mihaljević (Pilač) koji su nas upoznali sa svojim izvrsnim vinima među kojima se posebno ističu Zlatarica Vrgorska i Trnjak, zatim preko 60 godina staru Vinariju Vrgorka (današnji Vina Delmati) gdje su osim autohtonih vina našeg vrgorskog vinogorja imali prilike upoznati procese proizvodnje u ovom impozantnom objektu punom povijesti i tradicije. A osim vina, naše je goste posebno oduševio posjet obiteljskoj destileriji višestruko nagrađivanog prvog vrgorskog craft gina @Poetica kojega su imali prilike kušati kroz nekoliko novih etiketa i sljubiti s vrhunskim zalogajima.
Cijeli izlet začinili smo tradicionalnom ručkom u Izletištu Andrija u Kotezima s pršutom, sirom, inćunima, domaćim pivcima na ražnju i kumpirima ispod peke.
Bila je ovo izvanredna prilika za opuštanje, druženje s kolegama iz branše i istraživanje raznolikosti ponude našeg vrgorskog kraja. Iako je bio planiran posjet kušaonicama u samom polju Jezero i obilazak polja što smo, nažalost, zbog jutrošnje velike kiše morali propustiti, drago nam je da nam je još toliko toga ostalo za sljedeći put, stoji u objavi TZ Vrgorac na njihovoj Fb stranici.

M.D./foto TZG Vrgorac
- Oglas -