Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMakarski vatrogasci pohvalili se novim navalnim vozilom: čim je izišao oglas, krenuli...

Makarski vatrogasci pohvalili se novim navalnim vozilom: čim je izišao oglas, krenuli su po njega u Nizozemsku

Vatrogasci Makarska obavijestili su o nabavci navalnog vatrogasnog vozila, koje je nakon 24 sata vožnje i 1.700 pređenih kilometara dovezeno iz Nizozemske u svoj novi dom u Makarskoj.

-Riječ je specijalnom vozilu marke Renault, sa pogonom na sve kotače, sa spremnikom od 3000 litara vode, koji može prevesti do 6 vatrogasaca i sa masu drugih tehničkih detalja. Upravo ovakvo vozilo nedostajalo je u paleti naših vatrogasnih vozila. Vozilo koje može izaći na intervenciju bilo da je ista na auto cesti, makadamu ili na najtežem šumskom putu – objavili su makarski vatrogasci dodavši da su zadnja dva veća požara u Kotišini i Živogošću, koja su izbila na izrazito nepristupačnom terenu uz orkanske udare bure, ukazala na problem nedostatka vatrogasne tehnike, a pogotovo nedostatka adekvatnog vatrogasnog vozila.

Rješenje smo pronašli u rabljenom vozilu, izrazito dobro očuvanom, sa svega 15000 pređenih kilometara. Ekipa naših mehaničara i vozača je u roku od 24 sata od objave oglasa o prodaji vozila letjela avionom za Nizozemsku, gdje se vozilo nalazilo – objavili su Vatrogasci Makarska.

Projekt vrijedan cca 500 tisuća kuna realiziran je dijelom vlastitim sredstvima DVD-a Grada Makarske, donacijama građana i sredstvima Grada Makarske – objavili su.

MD/foto DVD Makarska

- Oglas -