Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotMakarka Tina Grgasović dobitnica rektorove nagrade za volontiranje

Makarka Tina Grgasović dobitnica rektorove nagrade za volontiranje

Kao dio svečane ceremonije centralnog Diesa Academicusa, 51. rođendana Sveučilišta u Rijeci, održane prošlog tjedna u atriju Građevinskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, dodijeljene su Nagrade za izvrsnost te posebne Nagrade rektorice u kategorijama: Studenski aktivizam, Studentski stručni, umjetnički ili znanstveni rad, Studentski sport, Studentsko volontiranje i Studentski projekt. Među nagrađenima je i Tina Grgasović, koja je dobila rektorovu nagradu za volontiranje, a o kojoj smo već pisali zbog njezinih postignuća.
Kako stoji u obrazloženju, Tina je studentica 5. godine Sveučilišnog integriranog prijediplomskog i diplomskog studija Medicina na Medicinskom fakultetu. Volonterskim angažmanom i zalaganjem u Centru za genetičku edukaciju i Studentskoj sekciji za medicinsku genetiku Medicinskog fakulteta u Rijeci kao i Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci te kao voditeljica studentske sekcije znanstvenog časopisa Medicina Fluminensis, Tina je dala izniman doprinos kvaliteti studentskog života i promociji Sveučilišta u Rijeci. Visoku motivaciju i sposobnost za popularizaciju znanosti pokazala je osmišljavanjem i pokretanjem Sience Sundayja, inovativnog projekta za poticanje znanstvene radoznalosti i istraživačke djelatnosti među studentima.
Na centralnoj proslavi su prigodne govore održali i visoki dužnosnici poput Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske, Ivica Šuška, državnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih i izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andreja Plenkovića te Zlatka Komadine, primorsko-goranskog župana. Nazočio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović te prof. dr. sc. Dragan Ljutić, predsjednik Rektorskog zbora Republike Hrvatske.
Ivona Ćirak /foto privatni album
 
- Oglas -