Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKALOV U MUTNOM Tobogan napuhanac odlučio staviti na workout igralište, izazvao reakcije...

LOV U MUTNOM Tobogan napuhanac odlučio staviti na workout igralište, izazvao reakcije i starog i novog gradonačelnika

Prije dva je dana vlasnik obrta koji iznajmljuje zabavne sadržaje na plaži krenuo u akciju uklanjanja kamenih pitara s workout igrališta, kako bi na južnom dijelu čestice postavio – tobogan na napuhavanje. Makaranin je došao čak s narudžbenicom da se pitari uklone, međutim, njegov je pokušaj zaustavljen jer se ispostavilo da je zeleno svjetlo dobio još prošle godine, no ne regularnim putem. Nažalost, neke su betonske posude za cvijeće već uklonjene.

Kako doznajemo od Komunalnog redarstva, gradonačelnik Jure Brkan suspendirao je ovu sumnjivu suglasnost. – Nisam znao za to niti sam to odobrio te sam ih uputio na redovnu proceduru, kazao nam je Brkan.
Frka oko “obrane” work out igrališta uzbunila je duhove te se oko slučaja oglasio i novi gradonačelnik Zoran Paunović koji u ponedjeljak preuzima vlast.

– Nažalost, do mene je proteklih dana došlo više desetaka pritužbi i prigovora o, u najmanju ruku, čudnim odlukama dijela gradske uprave i popuštanjima na pritiske pojedinaca – i to sve u zadnjih nekoliko tjedana pred izbore.

Ne želim stajati sa strane dok netko potencijalno zloupotrebljava predizbornu kampanju ili “prazni prostor” smjene gradske vlasti, ali isto tako, preozbiljno pristupam svom poslu da sve ove pritužbe koje su došle do mene ne bih temeljito provjerio.

Sezona nam je pred vratima, neću ništa lomiti preko koljena jer nam je cilj našim gostima omogućiti siguran i ugodan ljetni odmor. Čovjek sam od zakona i poštivat ću odluke bivših, ali samo one koji imaju pravnu utemeljenost. No, budite sigurni, već od iduće sezone vidjet će se velike pozitivne promjene u turističkoj ponudi našeg grada, komentirao je Paunović koji nam je potvrdio da se priopćenje dijelom tiče upravo ovog slučaja.

Inače, nakon što je onemogućeno uklanjanje pitara odnosno postavljanje tobogana, koji bi posve zaklonio igralište, navodno se pristupilo štemanju kako bi se postavio neki drugi objekt. Kako doznajemo od redara, trenutno je u tijeku “obrana” ovog teritorija koji služi brojnim sportašima i mladima koji se ovdje razvijaju kroz treninge.

– Naravno da bi to bilo jako loše da se uzurpira dio igrališta koje nam puno znači i zapravo je jedino takvo, uz onih par sprava na astro parku. Nadam se da se te ideje neće realizirati, rekao nam je jedan od korisnika work out igrališta.

Ivona Ćirak /foto Ozren Franić
- Oglas -