Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaKonačno malo privatnosti: Pande hongkonškog zooa parile se prvi put nakon 10...

Konačno malo privatnosti: Pande hongkonškog zooa parile se prvi put nakon 10 godina

Pandemija koronavirusa, zoološki vrt Ocean Park zatvoren za posjetitelje, mir i tišina rezultirali su odlukom para hongkonških panda da se konačno odluče za parenje.

Ying Ying i Le Le, oboje četrnaestogodišnjaci, u hongkonškom zoou žive od 2007, a posljednji su se put parili 2010. Sva nastojanja čuvara zoološkog vrta Ocean Park da ih navedu na prirodno parenje od tada su bila neuspješna, piše ABC.

No s obzirom na to da je zoološki vrt krajem siječnja zatvoren za posjetitelje zbog epidemije covida-19, osoblje je počelo primjećivati ​​promjene u ponašanju životinja.

Krajem ožujka, ženka Ying Ying počela je pokazivati znakove hormonalnih promjena, a mužjak Le Le ostavljao je tragove mirisa oko svojeg staništa tragajući za mirisom Ying Ying, pojasnili su čuvari.

Prepoznavši znakove predigre, iz Ocean Parka su ponosno objavili da su se pande uspjele prirodno pariti u ponedjeljak ujutro.

“Uspješan prirodni proces parenja za nas je iznimno značajan jer je vjerojatnost začeća prirodnim parenjem puno veća nego umjetnom oplodnjom”, stoji u priopćenju zoološkog vrta te se dodaje da će javnost biti pravovremeno obaviještena o potencijalnoj trudnoći Ying Ying.

Hina

- Oglas -