Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKADROVIRANJE Petar Kelvišer: Gradonačelniče, posegnite malo dublje u člansku bazu, ako imate...

KADROVIRANJE Petar Kelvišer: Gradonačelniče, posegnite malo dublje u člansku bazu, ako imate povjerenja

Razrješenje članova odbora i vijeća, odnosno imenovanje novih bila je jedna od tema kojima se kroz rujan, između ostaloga, bavio gradonačelnik, a jedno od takvih tijela je i Vijeće za odobravanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru grada Makarske. Potonje se kao jedna od točki našlo na dnevnom redu posljednje sjednice Gradskog vijeća proteklog petka. Bivši članovi na čelu s bivšim dogradonačelnikom Jozom Vranješom razriješeni su, a imenovani su, podsjetimo, Jakov Lovreta, Frane Filipeti i Ani Šoštarić.

Oporbeni vijećnik Petar Kelvišer (NLO) izrazio je sumnju u sukob interesa zbog činjenice da je član vijeća ujedno i tajnik PŠRD Arbun.

– Jedna od prvih odluka ove vlasti je vezano za kadroviranje i postavljanje svojih ljudi. Iako makarski SDP uživa veliku naklonost, očito je da vlast nema povjerenje, jer kako drugačije tumačiti da se u skoro svim tijelima pojavljuju skoro isti ljudi. Ne ulazim u njihove kapacitete ali jedna je činjenica sporna – kolega Flipeti je PŠRD Arbun koji je jedan od većih koncesionara na pomorskom dobru, i on bi sad trebao odobravati koncesije. Priznali mi to ili ne, radi se o potencijalnom sukobu interesa, kazao je Kelvišer.

Dodao je kako po zakonima u ovom tijelu moraju biti stručnjaci a da ih on ne vidi.

– Stoga ljubazno molim gradonačelnika da preispita svoju odluku i posegne malo dublje u člansku bazu, a našeg kolegu Franu poštedite javnog linča, kao i Ani Šoštarić, jer što je preslano ni mački nije drago, poručio je Kelvišer.

Predsjednica Gradskog vijeća Gordana Muhtić i pročelnik za komunalne djelatnosti Matko Lovreta kazali su kako koncesijska odobrenja nisu jednaka koncesijama, te kako sukoba interesa nema.

Koncesije odobrava Županija, a koncesijska odobrenja, sukladno Planu upravljanja pomorskim dobrom, članovi vijeća, pojasnili su. Gradonačelnik donosi plan i to za dio Sv.Petra do Makarane, te nekih 100-tinjak metara prije Cubana do potoka Krvavica. Članovi vijeća potom daju, ili ne daju koncesijska odobrenja.

Kelvišer je poručio kako se radi o perfidnom pravnom tumačenju. HDZ nije imao komentara na ovu točku te je usvojena s osam za, dva protiv (NLO) i dva suzdržana (HDZ).

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -