Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTJEDRENJE Makaranima izvrsno sedmo mjesto na Mrduji

JEDRENJE Makaranima izvrsno sedmo mjesto na Mrduji

Subota je bila rezervirana za 92. izdanje Mrdujske regate.Tradicionalno jedriličarsko natjecanje održava se na relaciji Split-Mrduja, a ove godine okupila je ukupno 198 sudionika. Među njima su se našle i tri posade iz našeg grada, a ove su godine Makarani ostvarili sjajan rezultat.

Ovogodišnje izdanje obilježio je prekrasan sunčan dan, pa su uvjeti za jedrenje bili vrlo dobri. Makarsku su predstavljale tri posade: Ottoemezzo, Fortuna i Makarska. Jedrilo se od Splita do Mrduje i natrag, a ukupna duljina regatnom polja iznosila je 22 NM.

Najbolji rezultat ostvarila je posada Makarska, koja je zauzela izvrsno sedmo mjesto u ukupnom poretku. Također, vrijedi istaknuti i da je osvojila i prvo mjesto u svojoj skupini, što je jedan od najboljih rezultata makarskog jedrenja na Mrduji.

Za njenim kormilom bio je Branko Miloš, a u njenom sastavu našlo se i nekolicina mladih i talentiranih jedriličara Bure.

Makarski klub na Mrdujskoj regati predstavljalo je ukupno 14 jedriličara, a to su Branko Miloš, Dora Puharić, Prvenko Bušelić, Nikola Mihaljević, Petra Lozo, Zoran Jurasović, Toni Lončar, Toni Mladinov, Domagoj Lončar, Nino Roso, Mladen Kovačević, Marin Marinović, Denis Iljukić i Dinko Brkulj.

Ovaj rezultat samo je potvrda višegodišnjeg kvalitetnog rada u JK Bura, kao i to da je makarsko jedrenje na vrhunskoj razini. Čestitke jedriličarima Bure na odličnom nastupu na najvećoj regati s ove strane Jadrana.
D.Srzić/ foto JK Bura

- Oglas -