Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaJe li konstrukcija s tržnice zaista prodana kao staro željezo i po...

Je li konstrukcija s tržnice zaista prodana kao staro željezo i po kojoj cijeni? Čekamo odgovor Grada…

U lipnju ove godine s makarske je tržnice uklonjena montažno-demontažna nadstrešnica za koju je Grad Makarska, u mandatu Jure Brkana, platio oko milijun kuna, uklonjena. Gdje je deponirana, nije se postavljalo pitanje sve do nedavno dok nisu krenule priče kako je tenda prodana – kao staro željezo.

Riječ je o oko osam tona stupova i nosača koji su, navodno, prodani kao sirovina. Službenu potvrdu o tome nemamo; upit prema Gradu Makarska poslali smo u ponedjeljak te još čekamo odgovor. Odgovor bismo bez sumnje čekali da znamo kako se netko u Gradu o tome brine, no nažalost s odgovorima na naše upite stvari stoje tako da bismo mogli prestati pisati gradske vijesti čekajući ih.

Stoga ćemo pretpostaviti da se – ukoliko je nadstrešnica prodana kao sirovina – radi o sitnoj lovi. Kilogram starog željeza iznosi svega par kuna, čelika više, sve u svemu, cifra je opet zanemariva u odnosu na plaćeno. No kako doznajemo iz izvora bliskih građevinskoj struci, nekim je profilima cijena danas još i porasla, pa je za pretpostaviti da su se dijelovi tende, ako se već nije imala gdje deponirati, mogli prodati u drugom obliku.

Podsjetimo, inače, da je tržnica upisana na Grad tek u 2021.godini. 2020. godine išla je na Gradsko vijeće kao komunalna infrastruktura, a konstrukcija je postavljena 2019.godine.

Nevjerojatno je da je pored cijele gradske uprave tržnica bila toliko dugo neupisana, kao što je nevjerojatno da baš nitko iz gradskih odjela nije reagirao na postavljanje nadstrešnice bez ishođenja papira.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -