Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaIZBORI U HRVATSKOJ Tijesna bitka za četiri grada

IZBORI U HRVATSKOJ Tijesna bitka za četiri grada

Pred nama su jedni od najneizvjesnijih lokalnih izbora. U četiri najveća grada, kako pokazuje posljednje istraživanje koje je za Novu TV provela agencija Ipsos, moglo bi doći do velikih zaokreta, piše u nedjelju Jutarnji list.

U tradicionalno “crvenoj” Rijeci SDP-u prvi put prijeti gubitak vlasti, a HDZ-u u Osijeku se prvi put smiješi da je osvoji.

U Splitu najveću potporu ima HDZ-ov kandidat Vice Mihanović, ali mu za vrat puše Ivica Puljak iz centra.

U Zagrebu se dodatno potvrdila dominacija zelenolijeve platforme Možemo!, ali je neizvjesno hoće li zagrebački SDP dovoljno dobaciti da zajedno imaju većinu u Skupštini.

Desnica prema anketama ne osvaja Zagreb, ali se tu vodi žestoka bitka između HDZ-a i Domovinskog pokreta za naklonost desnih birača. Uđe li u drugi krug HDZ-ov kandidat Davor Filipović, to će biti poraz “pokreta”.

I obrnuto. Ako se s Tomaševićem u drugom krugu nađe čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, to bi mogao biti velik problem za predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića jer bi se tumačio da je poražen u svojoj bazi.

Rezultati ovog istraživanja po redoslijedu kandidata se, kažu u HDZ-u i Domovinskom pokretu, poklapaju i s njihovim istraživanjima, ali su razlike u postotku. U HDZ-u kažu da su relativno male, a u Domovinskom pokretu tvrde da su goleme, posebno u Zagrebu, donosi Jutarnji list.

Hina/foto M.D

- Oglas -