Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTITF Rovinj: Šodan u četvrtfinalu parova

ITF Rovinj: Šodan u četvrtfinalu parova

Prošlotjednim turnirom u Poreču započelo je još jedno izdanje Istarske rivijere, a ovaj tjedan tenisači su preselili u Rovinj.
Na turniru nastupa i Breljanin Ivan Šodan, koji je nakon dva poraza u Poreču dočekao i prvu pobjedu na Istarskoj rivijeri. Do nje je došao u konkurenciji parova, gdje su on i Matej Dodig u dva seta bili bolji od Bouqueta i Henninga.

Pobjeda je hrvatskom paru donijela plasman u četvrtfinale, u kojem ih čekaju treći nositelji Fausto i Giorgio Tabacco. Talijanski par u prvom kolu izbacio je našu kombinaciju Šimundža/Vukadin i tako spriječio hrvatski ogled u četvrtfinalu.

Ivan i Matej će se za ulazak među četiri najbolja u Rovinju boriti danas oko 15:00. Očekuje ih težak zadatak, ali ukoliko ponove igru iz prvog kola, itekako se imaju čemu nadati.

Ivan je osim u parovima nastupio i u pojedinačnoj konkurenciji, no zaustavljen je već u prvom kolu. Ponovno je Šodan odigrao dobar meč, no kao i tjedan dana ranije u Poreču, u trećem setu došlo je do pada koncentracije te je Rađenović slavio s 2:1.

Vrijedi spomenuti i da će u slučaju pobjede protiv kombinacije F. Tabacco/G. Tabacco naši Ivan i Matej zaigrati protiv boljeg iz susreta Horvata i Žmaka i Duduna i Podorozhny-ija.
Dora Srzić/ foto: privatni album

- Oglas -