Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIGRADAC Nakon sukoba s ocem se zaključao u stan pa prijetio policiji

GRADAC Nakon sukoba s ocem se zaključao u stan pa prijetio policiji

Policija je izvijestila o incidentu koji se dogodio u ponedjeljak prijepodne u Gradcu, nakon dojave da je 34-godišnji muškarac fizički napao 58-godišnjaka kojeg je potom izbacio iz kuće. Kako neslužbeno doznajemo, u pitanju su otac i sin.

– Po zaprimljenoj dojavi policijski službenici su odmah izišli na mjesto događaja te zatekli oštećenog muškarca na ulici dok se 34-godišnjak zatvorio u stan i zaključao uputivši prijetnju policajcima da će pucati ukoliko mu se priđe i dođe na vrata – navode iz PU splitsko-dalmatinske. Ipak, nakon kraćih pregovora 34-godišnjak je oko 11 sati izišao iz stana i predao se, nakon čega je uhićen.

Nakon provedenog istraživanja, 34-godišnjaka sumnjiče da je rukama uhvatio za vrat i prsa i fizički izgurao iz kuće 58-godišnjaka čime je počinio prekršaj iz čl. 10. st. 1. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Kako navode u policiji, 58-godišnjak je odbio liječničku pomoć, dok je mlađem muškarcu izrečena mjera opreza zabrane približavanja i podnijet je Optužni prijedlog nadležnom sudu u Makarskoj.

-Nadalje, u odnosu na upućenu prijetnju i onemogućavanje postupanja policijskim službenicima provedenim istraživanjem se sumnjiči za kazneno djelo Prisila sukladno čl. 314. st. 1. Kaznenog zakona te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku – izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.
MD/foto MD

- Oglas -