Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAGradacGradac brine o učenicima: Plaćaju dodatnu liniju kako učenici ne bi čekali...

Gradac brine o učenicima: Plaćaju dodatnu liniju kako učenici ne bi čekali sat vremena

Uoči početka nove školske godine Općina Gradac objavila je podsjetnik da je srednjoškolcima i ove godine osiguran besplatni prijevoz učenicima.

– Podsjećamo da Općina Gradac već petu godinu zaredom sama financira prijevoz jutarnje smjene u Makarsku bez pomoći drugih institucija što je raritet u državi, naveli su na stranici te objavili raspored vožnji.

Naime, prije pet je godina Općina Gradac, nezadovoljna jutarnjim terminom za srednjoškolce (6:05), i bez uspjeha u pregovorima s Prometom Makarska, raspisala natječaj i dodatnu liniju samostalno financirala. – Bilo je zaista prerano za djecu da dođu u Makarsku već prije 7 sati, i onda budu prepušteni sjedenju u kafićima, što s druge strane svi želimo izbjeći. Pritom mogu razumjeti poslovnu logiku prijevoznika Promet Makarska koji nije vidio dobit u toj liniji, ali ne mogu razumjeti da nam resorno Ministarstvo ne priznaje tu drugu liniju. Tvrde da ima ta u 6 sati, objasnio nam je Burić.

Ostale linije vozi Promet Makarska. S obzirom na iskustvo grada Makarska, koji od prijevoznika traži da smanji komercijalnu cijenu, zanimalo nas je je li bilo prijepora oko cijene za novu školsku godinu. – Ne, to nam nije nikakav problem, problem je bio samo prije par godina s tom linijom, ali evo, uspjeli smo to riješiti, odvratio je Burić.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -