Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaGlazbeni festival Modro i Zeleno u četvrtak i petak u Makarskoj

Glazbeni festival Modro i Zeleno u četvrtak i petak u Makarskoj

Dodjela prestižne glazbene nagrade u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića ovog rujna seli u Makarsku, točnije u Malakološki muzej, gdje će se prigodno obilježiti i rođendan frontmena kultne grupe EKV.

Milanu Mladenoviću Makarska, osim što mu je bila ljetni dom, bila je i inspiracija za mnoge pjesme, posebno Modro i zeleno, čiji naslov savršeno opisuje ambijent novog glazbenog festivala koji nas u Makarskoj očekuje 21. i 22. rujna!

Modro i Zeleno festival je koji će svojom raznolikošću, žanrovski šarenim popisom izvođača i inspirativnim ambijentom parka fra Jure Radića makarsku publiku povesti na pravu glazbenu avanturu.

Glavni izvođači festivala su Partibrejkers i Vojko V, no imena kao što su Artan Lili, Dina Jashari, Rezerve i Pardon – koji će uz Partibrejkerse nositi prvi dan, te Hiljson Mandela, Djeca! i Ki Klop – postava za drugi dan.

Uz EKV, i druga velika imena glazbene scene makarske uspomene vuku kroz svoje pjesme, stoga je Modro i Zeleno prirodan poligon i za nove inspiracije.

„‘Modro i Zeleno’ pak nije samo događaj; to je putovanje kroz vremenski kontinuum glazbe. Od kultnih rock himni Partibrejkersa do osvježavajućih melodija nove generacije umjetnika poput Dine Jashari, Artan Lili, Hiljsona Mandele, Vojka V… festival postaje most između prošlih vremena i budućnosti. U podnožju impozantnog Biokova, svaka izvedba postaje rondo, svaki stih dobiva novi život. Kamenite ulice Makarske, koje su nekada odjekivale Milanovim koracima, sada postaju svjedocima novog glazbenog preporoda. I dok zalazak boja Biokovo u crveno, melodije postaju himne koje slave život, ljubav i umjetnost.

No, nije samo glazba ono što čini ovu manifestaciju posebnom. To je i sami duh Makarske, taj najveći mali grad na svitu, sada postaje domaćin glazbenim prvacima. Grad koji je uvijek živio u ritmu mora, sada prigrljuje ritmove rocka, punka, popa i alternativne glazbe, stvarajući sinergiju koja se rijetko viđa.“ – festival najavljuje Jadran Puharić, direktor TZ Makarska.

Osim koncerata, koji počinju oko 20 sati, Modro i zeleno će vibrirati u ritmu muzike za ples već od ranog popodneva: U četvrtak „EKV na pločama“ – slušaona – u aranžmanu poznatog makarskog DJ-a Gordana Garmaza počinje od 18, a izravan prijenos dodjele nagrade na velikom platnu u parku na rasporedu je u 19 sati. U petak program počinje u 18 sati brzopoteznim glazbenim kvizom „Vrati unatrag“ pod dirigentskom palicom Nene Kostanića. Oba dana šankovi s hranom i pićem i otvoreni su od 18 sati.Ulaz na festival je besplatan.

ČETVRTAK 21.09.

20:15 Dina Jashari

21:15 Rezerve

22:15 Partibrejkers

23:45 Artan Lili

01:00 Pardon

PETAK 22.09.

20:15 Ki klop

21:15 Djeca!

22:15 Vojko V

23:45 Hiljson Mandela

- Oglas -