Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotFOTOGALERIJA Oldtimeri plijenili poglede na makarskoj rivi

FOTOGALERIJA Oldtimeri plijenili poglede na makarskoj rivi

Oldtimer Promo Tour Makarska ove nedjelje bio je jednodnevni događaj koji je za vlasnike oldtimera okupljene u ovom projektu pružio uživanje u vožnji ali i boravak u prirodi i to od Omiša preko Baške Vode do Makarske i dalje preko Ciste Provo.

Okupljanje i prezentacija oldtimera u Omišu pružila je lijep doživljaj sa starim već pomalo zaboravljenim modelima. Ova izložba na otvorenom kao da je eksponate uokvirila morem s jedne i liticama s druge strane.

Nakon okupljanja i druženja put je sudionike Oldtimer Promo Toura Makarska vodio na jug prema Baškoj Vodi. Laganom vožnjom ubrzo smo stigli do Baška Vode.

Nakon predaha oldtimeri su cestom koja je s jedne strane pružala pogled na prostrano plavetnilo Jadranskog mora a s druge strane na dominantne planinske vrhove Biokova stigla do Makarske. Ovaj kameni grad koji privlači ljubitelj kulture na prvu će očarati svojom jedinstvenom atmosferom i šarmom. Poredani uz veliki mul na centralnom mjestu makarske rive, oldtimeri su se uklopili kao biserna ogrlica na vratu kamenog starog naselja Makarske smještenog pod liticama i obroncima Biokova. Već po tradiciji pogled na klasične linije automobila iz kategorije oldtimera plijeniio je pažnju prisutnih, svaki na svoj način.

Najviše je bilo modela Fiat i to oznake 124 sport coupe i spider zatim 1100 i 1300 i na kraju atraktivni X1/9 Bertone. Bile su tu i uvijek privlačne čak tri VW Bube, zatim dva Opela i to Manta i GT po jedan BMW, Mercedes i neobični gotovo zaboravljeni Trabant. Sve su to oldtimeri koji većinom datiraju iz 70-tih godina prošlog stoljeća . Pogled na ove oldtimere koji izazivaju emocije ujedno su bili slikoviti podsjetnik i edukacija o očuvanju povijesne baštine što je jedan od ciljeva projekta Oldtimer Promo Tour. Dodatnu priču ponudili su i najnoviji modeli Sportage i Stonic iz ponude branda KIA.

Bio je to zapravo povratak u prošlost uz proslavu stila i ljepote ali i edukacija o najnovijim ekološkim tehnologijama koje prezentira brand KIA. Sudionici projekta Oldtimer Promo Tour u Makarskoj su iskoristili prigodu upoznati dio bogate gastronomske ponude.

Makarska zagrljena prirodom smještena ispod planinskog masiva Biokovo uz bogastvo naslijeđene kulturne baštine zajedno s zanimljivom izložbom automobila, pružila je ove nedjelje izuzetno iskustvo i doživljaj svima koji su se tu zatekli.
tekst i slike: Josip Radić/ Oldtimer Promo Tour

- Oglas -