Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotDV BIOKOVSKO ZVONCE Održan projektni dan u vrtiću Ciciban

DV BIOKOVSKO ZVONCE Održan projektni dan u vrtiću Ciciban

Osmu godinu za redom u dječjem vrtiću Ciciban upriličen je Projektni dan, svečanost eko-vrtića koju tradicionalno organiziraju ustanove čiji se eko programi provode pod pokroviteljstvom Udruge Lijepa naša.

Eko-program provode starije dobne skupine, a ove godine makarskom vrtiću Udruga lijepa naša dodjeljuje i srebrni status. Pod geslom „Nije smeće sve za vreće“, djeca razvrstavaju otpad, recikliraju ga te od njega izrađuju društvene igre i kreativne uratke.

Kako kažu iz Cicibana, o provedbi svih aktivnosti brine vrtićka eko patrola koja svoja zapažanja unosi u eko-dnevnik. Djeca iz predškolske skupine su uključena u rad eko škole, koja se ove godine bavila izradom eko-proizvoda u suradnji s lokalnim obrtima.

– Surađivali smo sa gospođom Jelenom Erceg, vlasnicom obrta Herbae dalmatiae koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike. Uputila nas je u izradu balzama za usne, ulja za tijelo od kamilice, šampona, sapuna, a odgajatelji su sa djecom od prirodnih materijala koje posjeduje svako kućanstvo izradili tablete za perilicu suđa, tekući prašak za rublje, osvježivač zraka, bio enzim i drugo- kažu iz vrtića Ciciban.

Za kraj, navode, kako bi i svoje bližnje potaknuli na primjenu prirodnih sredstava u kućanstvu, u tijeku je izrada i priručnika sa receptima za pripremu kako bi ih roditelji kod kuće mogli i sami izrađivati.
MD/ foto DV Ciciban

- Oglas -