Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKADV BIOKOVSKO ZVONCE Obavijest za roditelje/skrbnike o radu Ustanove od 25.05.2020.g.

DV BIOKOVSKO ZVONCE Obavijest za roditelje/skrbnike o radu Ustanove od 25.05.2020.g.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo od 20. svibnja 2020.g. ima nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 vezano za rad odgojno obrazovnih ustanova, koje uključuju i predškolske ustanove. Rad u predškolskim ustanovama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje novih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i djelatnike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće.

Sukladno navedenom od 25. svibnja 2020.g. omogućuje se uključivanje sve djece upisane u skupine Dječjeg vrtića „Biokovsko zvonce“ Makarska bez potpisane Izjave od strane roditelja/skrbnika koja je u prethodnom popuštanju mjera bila obvezna. Svim roditeljima/skrbnicima omogućeno je naknadno uključivanje djeteta u vrtić bez prethodne najave, a sva djece idu u svoje matične skupine u koje su upisani početkom pedagoške godine- obavještavaju iz DV Biokovsko zvonce.

Važno je da se roditelji i dalje pridržavaju sljedećih uputa:

– da ne dolaze u pratnji djeteta ako imaju respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19

– da ne dovode dijete u ustanovu ako dijete ima respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19

Iz DV Biokovsko zvonce obavještavaju roditelje/skrbnike koji po prvi put upisuju svoju djecu u vrtić da od ponedjeljka 25.05.2020.g mogu kontaktirati stručnu službu vrtića na broj telefona 099 268 34 18, kako bi dogovorili termin za inicijalni intervju.
M.D. / foto D.A.

- Oglas -