Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKADOKUMENTACIJA Murtićevom EMUR studiju 375 tisuća eura za anketni dio uređenja rive

DOKUMENTACIJA Murtićevom EMUR studiju 375 tisuća eura za anketni dio uređenja rive

EMUR studio iz Zagreba jedini se javio na natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije za anketni dio uređenja gradske rive.

Podsjetimo, anketni dio vezuje se uz zatvaranje rive i u arhitektonskom natječaju na kojem je pobijedio EMUR studio (Marko Murtić) propitkivao je mogućnosti drugačije regulacije prometa.

Uglavnom, jedina ponuda u javnoj nabavi bila je upravo Murtićeva, te je iznosila više od procijenjene vrijednosti. Grad je ciljao na 255 tisuća eura plus PDV, dok je Murtić ponudio 299.690 eura plus PDV, što dođe na nekih 375 tisuća eura.

Kako se navodi u postupku javne nabave, članovi stručnog povjerenstva proveli su postupak javnog otvaranja te pregleda i ocjene ponude, predloživši na kraju prihvaćanje ponude EMUR studija.

Murtić je u intervjuu danom našem portalu 2022. godine rekao, podsjetimo, kako se bez zatvaranja rive neće puno postići. Sin slikara Ede Murtića kazao nam je kako je riva u Makarskoj dosta kaotično rađena. Kroz projekt će gledati objediniti stilove i provući, kako je rekao, isti rukopis.

– Došlo je do toga da anketni dio praktički nosi cijeli projekt i stoga je logično da se promet zaista makne s rive. Zatvaranjem ćemo dodatno oživjeti ionako dosta živu makarsku rivu koja ni zimi nije nipošto mrtva, rekao je.
Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -