Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaDo 4. travnja rok za prijavu za TOP događanja koja sufinancira županijski...

Do 4. travnja rok za prijavu za TOP događanja koja sufinancira županijski TZ

Do 4. travnja je rok u kojemu se gradovi, turističke zajednice, udruge, ustanove i ostali mogu javiti na javni poziv za potpore turističkim TOP događanjima na području Splitsko-dalmatinske županije u 2024. godini. Radi se o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava TZ Splitsko-dalmatinske za događanja koja su motiv dolaska turista u destinaciju i doprinose promociji Splitsko-dalmatinske županije kao turističke destinacije, unapređenju/obogaćivanju turističkog proizvoda/ponude pojedine uže ili šire destinacije unutar županije, razvoju sadržaja koji omogućavaju produljenje turističke sezone, povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa, posebice u razdoblju pred i posezone, jačanju snage brenda turizma Splitsko-dalmatinske županije i stvaranju prepoznatljivog imidža turizma Splitsko-dalmatinske županije.

– TOP događanja su prepoznatljiva događanja, održana najmanje dva puta u posljednjih pet godina za koja se procjenjuje da su motiv dolaska većeg broja posjetitelja te imaju jak promidžbeni učinak u destinaciji i inozemstvu, i to kulturna, zabavna, tradicijska, sportska, eno-gastronomska i ostala.

Iznimno, stručno povjerenstvo Turističke zajednice može odlučiti o dodjeli potpore za događanje koje se održava po prvi put, a očekuje se da će predstavljati značajan motiv dolaska turista u destinaciju te iznimno obogatiti turističku ponudu destinacije.

Naglasak je na događanjima koja brandiraju destinaciju na autohton i održiv način vodeći pri tom računa o očuvanju tradicije i autentičnog načina života obzirom na specifičnosti lokacije unutar destinacije

Tradicija, autohtona ponuda specifičnost načina života i očuvanje kulturne i prirodne baštine, produljenje sezone i outdoor aktivnosti smjernice su za razvoj održivosti turističke ponude.

Prilikom odabira stručno povjerenstvo će u najvećoj mogućoj mjeri nastojati ravnomjerno raspodijeliti sredstva na manifestacije koje se događaju u pred i po sezoni kao i one koje su datumski smještene u samoj sezoni.

Prednost će imati manifestacije koje osiguravaju produljenje turističke sezone i otkrivaju nove do sad „skrivene“ lokacije.

Minimalan iznos sredstava dodijeljen po jednoj manifestaciji iznosi 4.500 eura , dok najveći mogući dodijeljen iznos po manifestaciji iznosi 20.000,00 eura, stoji u javnom pozivu.

M.D./foto M.D.

- Oglas -