Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaDO 12.KOLOVOZA Multimedijalna izložba Line Rice otvorena sinoć u Galeriji Gojak

DO 12.KOLOVOZA Multimedijalna izložba Line Rice otvorena sinoć u Galeriji Gojak

Nakon punih osam godina makarska umjetnica Lina Rica ponovo izlaže u rodnom gradu – njena multimedijalna izložba Transfuzija vremena otvorena je sinoć pred brojnim posjetiteljima u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka, a gdje će se moći razgledati zaključno do 12.kolovoza.

Kao što je već poznato, Lina Rica rođena je u Makarskoj 1980.godine, već niz godina živi i radi u Ljubljani, dok su predstavljeni radovi dio projekta kojim se ‘službeno’ bavi zadnjih nekoliko godina iako je, kazat će sama, sam koncept vremena, cikličnosti i prolaznosti nešto čega se dotiče kroz čitavu umjetničku karijeru.

– Očito je iz ovih radova kako LIna ima jedan poseban odnos prema vremenu, kojeg s umjetničke strane odradi, odstvara i posvoji ga, a iz tog posvojenog vremena nastale su sve instalacije koje danas imamo priliku vidjeti u galeriji, kao jedan odabir od mnoštva toga čime se kao umjetnica bavi.

U svojem je stvaranju pokušala pronaći jedan pandan vremenu i nešto materijalno što bi nas podsjećalo na vrijeme, pritom se okrenula i moru, kao jednoj materijalnoj činjenici koja je tu oko nas, koja je uvijek naoko ista a zapravo svaki put drugačija – kazao je u uvodu ravnatelj Galerije Gojak Josip Karamatić, dok se autorica zahvalila posjetiteljima.

– Oduševljena sam što sam nakon osam godina ponovo tu. Ovaj projekt je do sada bio u Ljubljani, Mariboru, Portu, Barceloni, Koprivnici i puno mi znači što je danas došao u Makarsku – kazala je Rica.

Nakon službenog otvaranja posjetitelji su ostali na druženju u dvorištu Galerije Gojak a kao što smo već kazali na početku, Transfuziju vremena možete pogledati u galerijskom prostoru zaključno do 12. kolovoza.
MD/foto Grad Makarska
- Oglas -