Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2020Dalija Orešković: Teritorijalni preustroj majka je svih reformi

Dalija Orešković: Teritorijalni preustroj majka je svih reformi

Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom u subotu je u Bjelovaru ocijenila da državni ustroj služi za prelijevanje novca građana u stranačke džepove i zato je, kako je naglasila, teritorijalni preustroj majka svih reformi.

Predstavnici koalicije centra, kojoj još pripadaju Pametno i Fokus, održali su u Bjelovaru konferenciju za novinare.

Orešković je naglasila da ta koalicija želi racionalizirati državni aparat tako da bude pet puta manji i efikasniji. Uz to, fokusirani su na porezno rasterećenje, antikorupciju i pravosuđe, razvoj poduzetništva na fer i slobodnom tržištu i obrazovanje. Rekla je kako predstavljaju ljude koji ne žele živjeti od politike nego svoja znanja unose u politiku kako bi je promijenili.

“Ni Davor Bernardić ni Andrej Plenković ne prepoznaju trenutak u kojem se Hrvatska nalazi i opet će provoditi politike koje su u interesu njihovih stranaka, a ne ljudi. Hrvatsku više ne mogu voditi lopovi, populisti i klauni”, zaključila je Orešković.

Bjelovarčanima se predstavio i nositelj liste za II. Izbornu jedinicu, ugledni pedijatar i smijenjeni ravnatelj bolnice Srebrnjak Boro Nogalo koji je istaknuo da se na toj listi nalaze imena i prezimena koja imaju reference u svojim biografijama i ne žive od politike, a u nju su ušli jer ovakva vremena zahtijevaju angažman.

„Ušao sam u politiku jer sam očajan. Kada se udara na djecu, moram reagirati”, naglasio je Nogalo podsjetivši na vlastito iskustvo smijenjenog ravnatelja bolnice Srebrnjak jer se, kako je rekao, u projekt vrijedan 60 milijuna eura financiran iz EU fondova umiješala politika te su svi zaslužni za razvoj projekta ili dobili otkaz ili pred otkazom.

Bjelovarčanka Andrea Posarić na listi te koalicije i voditeljica ureda za EU fondove Grada Bjelovara, rekla je da novac iz fondova EU može značajno doprinijeti razvoju Hrvatske. Izrazila je žaljenje što se u razne projekte umiješa politika i taj utjecaj ne dopušta da Hrvatska povuče 60 milijuna eura u projektu Srebrenjak i time ostvari benefit za djecu.

Još jedna Bjelovarčanka na listi, Danijela Hajdinjak Prihić rekla je da je u ovu priču ušla jer vjeruje ljudima koji je čine.

“Ovdje sam zbog svoje djece jer ne želim da se u Hrvatskoj ne prepoznaje rad”, rekla je Hajdinjak Prihić.

Gradonačelnik Sv. Ivana Zeline Hrvoje Košćec rekao je da traži od građana isto ono što rade kada, primjerice, grade kuću.

“Kad gradite kuću, zovete stručnjaka. To tražim od vas i na izborima. Da birate ljude koji su ostvareni i znaju svoj posao”, kazao je Košćec.

Hina / screenshot Dnevnik.hr

- Oglas -