Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaMOZAIKŽivotCONNECTING VOICES Nova izvannastavna aktivnost u makarskoj strukovnoj školi

CONNECTING VOICES Nova izvannastavna aktivnost u makarskoj strukovnoj školi

Iz Srednje strukovne škole Makarska obavještavaju o novoj izvannastavnoj aktivnosti, a u pitanju je projekt “Connecting Voices”.

– U ovoj školskoj godini, sukladno europskom razvojnom planu naše škole, uspješno smo aplicirali za dva Erasmus projekta koja su odobrena, a jedna od ključnih komponenti tih projekata je internacionalizacija. Kako bismo dodatno potaknuli internacionalizaciju u našoj školi, nastavnice engleskog jezika Magdalena Antonini, Antonija Dropulić i Ivana Dujmović, pokrenule su novu izvannastavnu aktivnost.

Riječ je o projektu Connecting Voices koji omogućuje našim učenicima da usavrše svoje jezične vještine i istraže različite kulture kroz suradnju s učenicima iz drugih dijelova svijeta. Tijekom prvog polugodišta, 22 učenika će, putem Worldchat Live Education platforme, biti upareno s učenicima iz Quebeca u Kanadi.

Kroz redovite video sastanke i razgovore s partnerskim učenicima iz Quebeca, učenici će imati priliku usavršiti svoje vještine komunikacije na engleskom jeziku. Ovo će im znanje biti od velike koristi u budućim izazovima, uključujući i sudjelovanje u projektima poput Erasmus mobilnosti.

U drugom polugodištu, učenici će dobiti priliku sami birati svoje partnerske učenike iz drugih dijelova svijeta što će im omogućiti da prošire svoje horizonte i istraže nove kulture, stvarajući prijateljstva i veze s mladima iz različitih dijelova planeta.
Osim jezičnih vještina, naši učenici će kroz Connecting Voices projekt imati priliku upoznati nove kulture, stjecati prijatelje iz različitih dijelova svijeta i razvijati međunarodnu svijest.

Sretni smo što možemo pružiti ovakve prilike našim učenicima i jedva čekamo vidjeti kako će ovaj projekt obogatiti njihove živote – objavili su iz Srednje strukovne škole Makarska.
MD/foto MD

- Oglas -