Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBoban posjetio požarište: Fasciniran sam požrtvovnošću vatrogasaca koji po orkanskoj buri gase...

Boban posjetio požarište: Fasciniran sam požrtvovnošću vatrogasaca koji po orkanskoj buri gase požar

Situacija na požarištu u Lokvi Rogoznici u popodnevnim je satima ocijenjena zadovoljavajućom, iako je istočna strana požarišta još bila aktivna.

Tijekom dana su župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i načelnik Stožera civilne zaštite Damir Gabrić obišli požarište te su se susreli s vatrogascima koji na terenu, uz jaku buru, gase ovaj veliki požar. “Zahvaljujem svim vatrogascima i njihovu zapovjedniku Ivici Kovačeviću te svim drugim zapovjednicima. Trenutno je ovdje 115 vatrogasaca s 35 vozila i moram reći da sam fasciniran požrtvovnošću i radom ovih ljudi, pogotovo po ovakvom vremenu”, rekao je župan.

“Zapad i jug su u redu, a jedino istočni dio požarišta je aktivan, ali nema ni tu zla. Sve su to ljudi koji su školovani vatrogasci. Bogu hvala nije bilo nekih oštećivanja i nakon što stane vjetar, to bi trebalo vrlo brzo biti riješeno”, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Ivica Kovačević.

Na mjetu požara puše orkanska bura, a u gašenju sudjeluju vatrogasci s cijelog područja Splitsko-dalmatinske županije.

MD/foto SDŽ

- Oglas -