Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKGastroBIOKOVSKA TRADICIJSKA KUŽINA Knjižica Vedrane Vela Puharić predstavljena u Podgori

BIOKOVSKA TRADICIJSKA KUŽINA Knjižica Vedrane Vela Puharić predstavljena u Podgori

Nakon premijernog predstavljanja u prezentacijskom centru ‘Adrion’ u Makarskoj, knjižica ‘Biokovska tradicijska kužina’ prezentirana je u subotu u Podgori. U posebnom ambijentu Uljare i kušaonice Acinger autorica ovog vrijednog suvenira, Vedrana Vela Puharić, približila je brojnim okupljenima sadržaj knjige.

– U knjižici su predstavljene namirnice koje nam je darovalo naše podneblje i naše Biokovo i na kojima su živjeli naši stari. Uz ‘povijest’ kupusa, leće, krumpira i ostalog blaga, tu su i recepti koji će obogatiti svačiju kuhinju – poručila je autorica, potrudivši se prezentaciju učiniti originalnom i zanimljivom. Tako su posjetitelji mogli pomirisati razna začinska bilja, uključujući i ružolino koji je nekad ženama služio umjesto apaurina. Među posjetiteljima je od stola do stola ‘prošetao’ kaloper kojeg je opjevao Tin Ujević no nitko nije uspio odgonetnuti o kojoj je biljci riječ.

Stihove o Biokovu čitali su pjesnici Dražena Radonić i Stipe Vela a ravnatelj JU Parka prirode Biokovo, Velimir Vidak Buljan, najavio je iduće predstavljanje ovog vrijednog suvenira u subotu, 31.kolovoza, u Velikom Godinju.
R.I. / fotografija PP Biokovo

- Oglas -