Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotBIOKOVO U MOM OKU Otvorena izložba fotografija članova HPD Veliko Brdo

BIOKOVO U MOM OKU Otvorena izložba fotografija članova HPD Veliko Brdo

Gradska galerija Antuna Gojaka sinoć je, pred velikim brojem posjetitelja, ugostila otvaranje izložbe fotografija ‘Biokovo u mom oku’ kojom je kroz odabrane fotografije te poeziju mlade Makarke Mile Katavić, ovjekovječeno dosadašnje djelovanje entuzijasta i zaljubljenika u planinu okupljenih u Hrvatskom planinarskom društvu Veliko Brdo.

Podsjetimo, krajem rujna protekle godine HPD Veliko Brdo raspisalo je natječaj u tri kategorije, putem kojeg je tražilo fotografije koje će biti uvrštene u službeni kalendar društva za 2023. godinu. I dok je 12 fotografija pronašlo uvrštenje na stranice sinoć predstavljenog kalendara, puno se više toga moglo vidjeti na zidovima Galerije Gojak, koji su uz same motive ove velebne planine kao i njenog biljnog i životinjskog svijeta, udomili i poeziju Mile Katavić koja je vizualnoj ljepoti izloženih fotografija dodala i jednu novu dimenziju.

Kako se u svojem obraćanju izrazio ravnatelj Josip Karamatić, u petak je prostor Gradske galerije Antuna Gojaka uistinu bio tijesan za sve zainteresirane – kako članove i prijatelje društva, tako i sve druge posjetitelje koje je povezala zajednička ljubav prema ljepotama Biokova. Okupljenima se u ime društva zahvalila Sandra Talaja Rusendić, pročelnica foto-medijske sekcije HPD Veliko Brdo, najzaslužnije za pokretanje i realizaciju ovog projekta.

– Jedna se misao nametnula samom od sebe, a to je da se ovje ne radi samo o izložbi fotografije i poeziji, već zapravo o izložbi dobre volje u ljudima… Držimo da smo ovim udarili dobre temelje za sve foto natječaje koji će doći u budućnosti – istaknula je Talaja Rusendić. Posjetiteljima se zahvalila i autorica stihova Mila Katavić, dok je svečani program otvaranja vodila Snježana Šulenta. U izvrsnoj atmosferi druženje je nastavljeno i dugo nakon službenog otvaranja izložbe, uz prigodan domjenak i živu glazbu.
MD/foto MD

- Oglas -