Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTBICIKLIZAM Ivanu Okmažiću treće mjesto u Sloveniji i najbolji rezultat sezone

BICIKLIZAM Ivanu Okmažiću treće mjesto u Sloveniji i najbolji rezultat sezone

Ove nedelje se održala utrka slovenskog kupa u Kočevju. U pitanju je bila utrka najvišeg ranga: UCI C1, kategorije XCO a ukupno je nastupilo 357 biciklista svih uzrasta.

Uz najbolje Hrvate i Slovence, nastupili su najbolji europski vozači iz Italije, Njemačke, Austrije, a među njima je bio i član našeg biciklističkog kluba “Makarska’, junior Ivan Okmažić.

Vozila su se 4 kruga. Ivan je ovaj put imao nešto bolju startnu poziciju, startao je iz drugog reda, što je bila njegova najbolja startna pozicija dosad. Uz odličan start, nakon prvih 500 metara kruga, zauzeo je petu poziciju i tako krenuo u utrku.

Tempo su od početka diktirali Talijani. Nakon dva kruga, Ivan se probio i došao na treće mjesto. No, na kolu mu je bio Fran Bošnjak, njegov partner iz reprezentacije, a to je značilo samo jednu stvar, borba za treće mjesto do samoga kraja.

U trećem krugu je Fran prešao i izgledalo je kao da je borba za treće mjesto gotova. No, uz podršku navijača i uz ‘izgaranje’ preko granica maksimuma, Ivan je uhvatio Frana. Četvrti krug su vozili zajedno, te se na zadnjem usponu Ivan uspio odvojiti i stvoriti prednosti. Na kraju je ušao u cilj treći, 15 sekundi ispred Frana i 15 sekundi iza drugoplasiranog, aktualnog prvaka Italije, što je najbolji rezultat ove sezone. Najbrži je bio talijanski vozač: Yannick Parisi (56:50) ispred sunarodnjaka Mattea Sffredia.

Od 34 juniora ostali hrvatski vozači bili su: Ivan Peruško (17.), Matija Trstenjak (24.) i Jakov Svilokos(DNF).
Ovo je dobar pokazatelj za Ivana u nastavku sezone. Forma se diže, skupljaju se bodovi i sve to omogućuje samo bolje rezultate, te sa uzbuđenjem prižekujemo da na predstojećoj utrci istog ranga i kategorije, ovog puta u sastavu reprezentacije, to pokažu naši juniori- slijedećega vikenda u Grazu (AUT).
M. D. /foto BK Makarska

- Oglas -