Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOBeton proždire posljednje maslinike oko škole na Zelenki, evo koliko je novih...

Beton proždire posljednje maslinike oko škole na Zelenki, evo koliko je novih zgrada u nastajanju

Osnovna škola oca Petra Perice na Zelenki bila je jedna od rijetkih zelenih oaza okruženih maslinicima kroz koje su školarci znali tražiti prečace, ali i igrati se za odmorom. Prije desetak dana posječeni su maslinici sa zapadne strane crkve Kraljice mira, a na njihovom mjestu niču četiri nove zgrade.

Naime, kako se vidi u Informacijskom sustavu prostornog uređenja, dobivene su građevinske dozvole za četiri zgrade koje će se graditi do linije koja prati sjeverni dio crkve, a sve su stambeno poslovne. Južno od linije koja prati sjeverni zid crkve neke su zgrade već u nastajanju, a za taj su dio izdane također četiri građevinske dozvole.

Da beton proždire i maslinike sa sjeverne strane od škole, uz Stari Velikobrdski put, vidi se u istom sustavu; prije nešto više od mjesec dana izdana je građevinska dozvola za još jednu zgradu mješovite namjene. Sve skupa vidljivo je da se gradi barem sedam, osam novih zgrada u ovoj sada atraktivnoj zoni koja se u posljednjih par godina “popravila” i što se tiče prometne infrastrukture, a privlačnom ju čini blizina škole, grada…

Tako da nije nimalo čudno da su maslinici s vremenom postali građevinska zona, a kad su već u žutom, tko bi brao masline kad može pokupiti dio vrhnja u nekretninskom biznisu.

Dakako da je sve što se radi legitimno jer se radi na osnovu uredno izdanih građevinskih dozvola, pitanje je samo kad će se početi misliti na parkovno uređenje u jednom rastućem kvartu poput ovoga, a Trg pape Ivana Pavla II. s garažama sad je već nasušna potreba.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -