Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTATLETIKA Klara Andrijašević osvojila mediteransko zlato

ATLETIKA Klara Andrijašević osvojila mediteransko zlato

Ovaj vikend rezerviran je za U-23 dvoranske Mediteranske igre, koje se održavaju u španjolskoj Valenciji. Na njima je nastupila i naša Klara Andrijašević. Mlada Makaranka natjecala se u disciplini 1500 metara. Klara je otrčala sjajnu utrku te je na kraju osvojila zlatnu medalju.

Zanimljivo, normu za U-23 Mediteranske igre Andrijašević je izborila prošlog vikenda, kada je nastupila na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske. Najbolja makarska sportašica osvojila je naslov državne prvakinje na 1500 metara (svojoj udarnoj disciplini), a ujedno i izborila „vizu“ za nastup u Valenciji. Također, Andrijašević je u toj utrci srušila hrvatski rekord u ovoj konkurenciji, ali i postavila novi osobni rekord.

Tjedan dana kasnije, Klara je otputovala u Španjolsku s nadom u još jedan dobar rezultat. Utrka na 1500 metara bila je na rasporedu danas u 17:30. Andrijašević je i ovaj put bila fenomenalna, te je kroz cilj prošla kao prva. Naša Klara, najbolja na Mediteranu! Uistinu impresivno.

Dva nastupa, dva zlata. To je Klarin skor u 2023. Naslovu mlađeseniorske prvakinje Hrvatske pridodala je zlato sa Mediteranskih igara (U-23) i time potvrdila sjajnu formu na početku aktualne godine.

Naša atletičarska nema puno vremena za odmor, jer je uskoro novi izazovi. Jedan od njih je i skorašnji nastup na reprezentativnom tromeču u Beogradu na kojem će uz hrvatsku, nastupiti i srpska i slovenska reprezentacija.

Čestitke Klari Andrijašević na još jednom sjajnom rezultatu i sretno u nastavku atletske sezone!
Dora Srzić / foto AK Sv. Marko

- Oglas -