Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTATLETIKA, 2.KOLO DALMATINSKE LIGE Makaranima 14 medalja i srebro u štafeti

ATLETIKA, 2.KOLO DALMATINSKE LIGE Makaranima 14 medalja i srebro u štafeti

Na Gradskom sportskom centru u Makarskoj u organizaciji atletskog kluba Sveti Marko prije nekoliko dana održano je 2. kolo Dalmatinske lige.Ovo kolo će se svakako pamtiti po brojnosti natjecatelja. Ukupno 11 klubova i preko 400 natjecatelja iz cijele Dalmacije ove sunčane nedjelje posjetilo je Makarsku.

Atletski klub Sveti Marko svakako se može ponositi sa osvojenih 14 medalja u pojedinačnoj konkurenciji i jednom u stafetnoj.

Najbolja makarka sa dvije osvojene zlatne medalje u konkurenciji limačica 2010. godište u skoku u dalj i utrci na 100 metara bila je Gabriela Grgić. Također zlatni su bili još Marta Lukač i Stipe Grubišić u konkurenciji 2012. godišta u utrci na 60 metara.

Srebrna odličja osvojili su Luka Vujčić 2013. godište u utrci na 60 metara, Vjekoslav Pavlinović u bacanju vortexa za mlađe kadete, Šime Vujčić u utrci na 400 metara za mlađe kadete, Anda Lalić u skoku u dalj u konkurenciji kadetkinja, Petar Zelić u bacanju vortexa u konkurenciji 2011. godišta.

Brončani su bili Duje Čondić u utrci na 60 metara u konkurenciji kadeta, Ivan Lovrenčić u skoku u dalj u konkurenciji kadeta, David Rudan u skoku u dalj u konkurenciji 2010. godišta, Nora Vuković u skoku u dalj u konkurenciji seniorki i Noah Puharić u konkurenciji mlađih kadeta.

Štafeta 4x100m mlađih kadetkinja u sastavu Ema Lalić, Ema Matešan, Nora Raffanelli i Lara Grubišić u odličnoj utrci u konkurenciji 8 ekipa osvojile su drugo mjesto.

Svakako treba spomenuti mlade atletičare kojima je malo nedostajalo te su zauzeli četvrta mjesta: Emili Grgić, Mia Brkulj, Marija Šulenta, Nora Mihaljević, Duje Puharić, Luka Grubišić, Nora Raffanelli, Nikolina Milas, Ivan Žderić.
M. D. /foto AK Sveti Marko

- Oglas -